1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Müzik Öğrencilerinden Solo performanslar
Müzik Öğrencilerinden Solo performanslar

Müzik Öğrencilerinden Solo performanslar

Lefkoşa Güzel Sanatlar Lisesi’nin özelliği, resim ve müzik dallarındaki etkinliklerle sahnede olmasıdır.

A+A-

Ersin Kaşif

Eğitim döneminin sonuna geldikçe, okullardaki faaliyetler de etkinliğini artırmaya başlar. Tabii ki her okulun özelliğine göre etkinlikler düzenlenir. Tiyatro, dans, okul orkestrasının güncel müziklerle sahnede olması, sergiler, defileler ve buna benzer etkinlikler yapılır. Lefkoşa Güzel Sanatlar Lisesi’nin de özelliği, resim ve müzik dallarındaki etkinliklerle sahnede olmasıdır.  14 Mayıs 2018 Pazartesi Okul salonunda gerçekleştirilen konsere, okul öğrencilerinin yanında aileler de katıldılar ve izlediler.

m1-031.jpg

Lefkoşa Güzel Sanatlar Lisesi öğretmenlerinden İsmet Aşıksoy, Ünal Dede, İpek Ç. Anbar, Ayşe Güler Akın ve Kutay Alicik’in öğrencilerinden oluşan konser grubundan bahsedelim. Konser tamamen klasik bir repertuarla sunuldu. Vedat Çetiner gitarı ile Carcassi, L.Brouwer, B.Calatuyoud’un bestelerinden bölümler çaldı.

m2-024.jpg

Nezif Çakan (gitar) Tarrega, Ahmed Ced (gitar) ise Villa Lobos’un eserlerini çaldılar. Şan dalında sahneye çıkan Saldıray Özarı, J.Brahms ve R.Rodgers’in eserlerini seslendirdi. Yine gitarı ile sahneye çıkan Tanyel Nazmi Büyüklü, Carcassi’den bölümler çaldı.

m3-012.jpg

Piyano dalında sahneyen çıkan İlayda Hürdeniz ve Buket Yalçıcı, N.P.Rakov ve R.Krentzlin’in eserlerini çaldılar. Solo Kontrabas dalında sahneye çıkan Mehmet Karalım ve Ahmet Cemiler, Rameau, A.Anderson, Spohr ve Henderson’dan bölümler çaldılar. Günün sonunda gitarı ile sahneye çıkan Diren Darbaz ise, Narvaez, Tarrega ve Villa Lobos’un bestelerinden oluşan bölümler çaldı. Bu güzel konser için genç müzisyenlerimize teşekkürler. Her zaman  vurguladığımız gibi, sanat sahnede güzeldir.

m4-008.jpg

Bu haber toplam 3237 defa okunmuştur
Etiketler :
Adres Kıbrıs 368 Sayısı

Adres Kıbrıs 368 Sayısı