1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Müziğin profesyonellerinden konser
Müziğin profesyonellerinden konser

Müziğin profesyonellerinden konser

Lisans son sınıf öğrencileri ve öğretim üyelerinden oluşan orkestra çok seslendirilmiş türküler, Bizet’in Carmen operasından Habanera ve Piazzola’nın Libertango eserlerini seslendirdi.

A+A-

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Orkestrası yeni yılı başarılı geçen bir konserle karşıladı. Lisans son sınıf öğrencileri ve öğretim üyelerinden oluşan orkestra çok seslendirilmiş türküler, Bizet’in Carmen operasından Habanera ve Piazzola’nın Libertango eserlerini seslendirdi.

Şef Başak Gorgoretti yönetimindeki orkestrada, türküleri solist olarak son sınıf öğrencisi Eda Çetin seslendirdi. Orkestraya bölümde görev alan öğretim görevlileri de ayrı bir zenginlik kattı. Dr. Alev Müezzinoğlu 1. Keman Grup Şefi olarak, Dilşad Asadova ise Habanera isimli eserde soprano solist olarak yer aldı. Farklı müzik türleri, yerel ve evrensel örneklere yer verilen konserde çoksesli müzik geleceğin müzik öğretmeni adayları tarafından iyi bir performansla halka ve üniversite davetlilerine sunuldu.

Bu haber toplam 1266 defa okunmuştur