1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. ‘Müzakerelerin Yeniden Başlaması Hepinizin Çıkarına’
 ‘Müzakerelerin Yeniden Başlaması Hepinizin Çıkarına’

‘Müzakerelerin Yeniden Başlaması Hepinizin Çıkarına’

Fransa’nın Güney Kıbrıs’taki büyükelçiliği, uluslararası toplumu Kıbrıs sorununun çözüm çabalarına daha çok katılım göstermeye, siyasi liderleri ve sivil toplum örgütlerini de BM himayesindeki müzakere prosedürünün yeniden başlaması ve normal uygulanması

A+A-

Fransa’nın Güney Kıbrıs’taki büyükelçiliği, uluslararası toplumu Kıbrıs sorununun çözüm çabalarına daha çok katılım göstermeye, siyasi liderleri ve sivil toplum örgütlerini de BM himayesindeki müzakere prosedürünün yeniden başlaması ve normal uygulanması için çalışmaya çağırdığı bir açıklama yayımladı.

Fileleftheros, “Fransa: Prosedür Normal Uygulansın... ‘Müzakerelerin Yeniden Başlaması Hepinizin Çıkarına’” başlıklı haberinde Fransa Büyükelçiliği’nin yazılı açıklamayı, Rum Haber Ajansı’nın “11 Şubat Ortak Açıklaması’ndan bir yıl sonra Kıbrıs sorununun çözüm çabaları perspektifi” ile ilgili sorusuna cevaben yayımladığını yazdı.

Habere göre “müzakerelerin, liderlerin Kıbrıs sorununda çözüme ulaşılabilmesi için gerekli uzlaşılarda bulunabilmelerine olanak tanıyacak uygun bir ortamda yeniden başlaması Kıbrıs halkının çıkarınadır” ifadesi kullanılan açıklamada “Liderlerin 11 Şubat 2014’te benimsedikleri Ortak Açıklama, Kıbrıs’ın yeniden birleşmesi için toplumlararası müzakereler için çok önemli bir adım olmuştur” vurgusu yapıldı.

“11 ŞUBAT ORTAK AÇIKLAMASI TOPLUMLARASI MÜZAKERELER İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR ADIMDIR”

Fransa Büyükelçiliği tarafından yapılan açıklamada “11 Şubat Ortak Açıklaması” hakkında şu görüşler ortaya konuldu:

“Ortak Açıklama’da Kıbrıs sorununun çözümüyle ilgili temel nokta vardır, bir çözüm için genel siyasi çerçeve belirlenmiştir. Her iki taraf da bu sonuca ulaşabilmek için uzlaşı sağladı ve böylece ilerleme isteklerini gösterdi.  Liderlerin 11 Şubat’taki görüşmesi ve Ortak Açıklaması, müzakerecilerin Atina ve Ankara’ya çapraz ziyaretlerini ve müzakere aşamalarının 2014 yazı sonun a kadar tamamlanmasını da içeren müzakere prosedürünün yeniden başlaması yolunu açmıştır.”

Alithia haberi “Müzakerelerin Yeniden Başlaması Kıbrıslıların Çıkarınadır... Fransa’nın Lefkoşa’daki Büyükelçiliği Uluslararası Unsuru, Siyasi Liderleri ve Sivil Toplum Örgütlerini Müzakerelerin Yeniden Başlaması Yönünde Çalışmaya Çağırıyor” başlık ve spotlarıyla aktardı.(tak)

Bu haber toplam 1482 defa okunmuştur