1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. “Müzakerelerin kısa bir süre içinde başlaması mümkün değil”
“Müzakerelerin kısa bir süre içinde başlaması mümkün değil”

“Müzakerelerin kısa bir süre içinde başlaması mümkün değil”

Kasulidis’in Brüksel temasları...

A+A-

 



Kıbrıs Rum Dışişleri Bakanı İoannis Kasulidis, ekonomik kriz ve gerekli ön hazırlıkların yapılmamış olması nedeniyle, Kıbrıs sorunu müzakerelerinin kısa bir süre içerisinde başlamasının mümkün olmadığını söyledi.
Simerini gazetesi, Kasulidis’in AB Dışişleri Konseyi toplantısına katılmak için dün gittiği Brüksel’de, Kıbrıs sorunu, ekonomi ve Barış İçin Ortaklık odaklı bir dizi temasta bulunduğunu yazdı. Gazete, Kasulidis’in temasları çerçevesinde, gerek Avrupalı yetkililere, gerekse AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso ve AB Dışişleri Yüksek Temsilcisi Cathrine Ashton’a Kıbrıs Rum Yönetimi’nin Barış İçin Ortaklığa üyelik niyetine ilişkin bilgilendirme yaptığını ve bu üyeliğin, NATO-AB ilişkilerinin düzelmesi, Kıbrıs sorunu ve Kıbrıs Rum Yönetimi’nin AB’nin savunma organlarına tam katılımıyla doğrudan bağlantılı olduğunu söylediğini kaydetti.
Habere göre Kasulidis, Kıbrıs Rum Yönetimi’nin Barış İçin Ortaklığa üyelikteki asıl hedefinin, NATO-AB arasındaki ilişkilerde Kıbrıs sorunu kaynaklı problemlerin çözülmesi olduğunu ve üyelik sürecinin ilerleyebilmesi için, AB’ye ve NATO’ya üye ülkelerle temaslar yapılması gerektiğini söyledi.
Kasulidis ayrıca, Kıbrıs sorunu müzakerelerinin başlaması için uygun ortamı yaratacak çözümleri arayarak, olayların çıkmaz durumunda kalmaması için inisiyatif üstlenmeleri gerektiğini de vurguladı. Fileleftheros gazetesi ise, Kasulidis’in bugün, Avrupa Parlamentosu’nda bir dizi temasta bulunmak için Strazburg’a geçeceğini ve Çarşamba günü yeniden, Brüksel’i ziyaret edecek olan Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’e eşlik etmek amacıyla Brüksel’e döneceğini yazdı. Haberde, Kasulidis’in Brüksel’deki temasları çerçevesinde AB’nin Genişlemeden Sorumlu Komiseri Stefan Füle ile görüştüğü belirtilirken, görüşmenin detaylarına yer verilmedi.
Politis gazetesi de ilgili haberine “Barış İçin Ortaklık Hareketleri... Müzakereler İçin İyi Bir Ön Hazırlık Gerekiyor” başlığını attı.
(tak)

Bu haber toplam 1735 defa okunmuştur