1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. "Müzakereler Mayıs'ın ikinci haftası başlayacak"
Müzakereler Mayısın ikinci haftası başlayacak

"Müzakereler Mayıs'ın ikinci haftası başlayacak"

Eroğlu, Mayıs’ın ikinci haftası müzakerelerin başlayacağını belirtti.

A+A-

Cumhurbaşkanı ve bağımsız cumhurbaşkanı adayı Derviş Eroğlu, Mayıs’ın ikinci haftası müzakerelerin başlayacağını belirtti.

Eroğlu, Kıbrıslı Rum lider Anastasiadis’in ön şartsız ve bırakıldığı yerden başlayacak şekilde masaya geleceğini ifade ederek, “Eide de yaptığı açıklamada, bizim bu söylediklerimizi doğrulamıştır” dedi.

Seçim ofisinden verilen bilgiye göre Derviş Eroğlu dün Yarim Düğün Salonu’nda düzenlediği bir etkinlikle çeşitli okullarda görevli öğretmenlerle bir araya geldi.

Etkinlikte, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı, DP-UG Genel Sekreteri Hasan Taçoy, Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova, UBP Lefkoşa Milletvekili Ersin Tatar, DP-UG Güzelyurt Milletvekili Menteş Gündüz de hazır bulundu.

“MASADAKİ LİDER SEÇİLECEK”

Eroğlu etkinlikte yaptığı konuşmada sözlerine “5 yıl önce yine bu salonda sizlerle birlikteydik. O toplantıdan kısa bir süre sonra yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde sizlerin de desteğiyle sandıktan, birinci turda cumhurbaşkanı olarak çıkmıştım” dedi.

Bu seçimde de seçimi birinci turdan bitirmeyi hedeflediklerine dikkat çeken Derviş Eroğlu, 3 aydan beridir bölgeleri dolaştığını söyledi.

Diğer adayların Ağustos’tan beri seçim propagandası yaptığını ifade eden Eroğlu “Ağustos’tan beri seçimlerden bahsetmek insanlardaki heyecanı da düşürdü” dedi.

19 Nisan’da, KKTC’nin cumhurbaşkanının seçilmesinin yanında, halkın haklarını müzakere masasında savunacak liderin de belirleneceğini ifade eden Derviş Eroğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“KAMUOYU YOKLAMALARI HALKIMIZIN KKTC’YE SAHİP ÇIKTIĞINI GÖSTERİYOR”

“Bizim yaptığımız kamuoyu yoklamalarında nasıl bir lider görmek istersiniz sorusuna karşılık bazı konular öne çıkmıştır. Halk hem kendisi KKTC’ye sahip çıkıyor hem de seçilecek kişinin KKTC’ye sahip çıkması, tecrübeli, güvenilir ve sabırlı olması öne çıkmıştır. Bu müzakereleri sürdürürken sabır, tecrübe çok önemlidir. Ben 1963’den beri Kıbrıs olaylarını yaşayan bir arkadaşınızım. 1976’dan beri de siyasetin içindeyim. Bugüne kadar olan müzakereleri de sadece izleyerek değil, tutanakları da okuyan ve şimdi de tutanak yazan bir arkadaşınızım.

Müzakere masasına oturacak kişinin ne yapacağım ne edeceğim telaşı içinde olmaması lazım. Şimdi bazı arkadaşlar, ne müzakere gördüler, ne müzakereci oldular, ne de tutanak okudular. Demek ki müzakere masasına oturdukları zaman herhalde Kıbrıs sorununun geçmişini öğrenmek için bir 6 ay isteyecekler. Halbuki şu an bizim müzakere masasında olduğumuzu Eide kabul etmektedir. Demek ki biz, Cumhurbaşkanlığı seçimi bittikten hemen sonra Mayıs’ın ikinci yarısında kendimizi müzakere masasında bulacağız. Sayın Anastasiadis masaya ön koşulsuz gelecek ve bırakıldığı yerden başlayacak. Eide bunları açık ve net bir şekilde ortaya koymuştur.”

(tak)

Bu haber toplam 1563 defa okunmuştur