1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. "Müzakereler ancak Barbaros giderse başlar”
Müzakereler ancak Barbaros giderse başlar”

"Müzakereler ancak Barbaros giderse başlar”

Anastasiadis’in reform planı içinde kumarhane açılması, yabancı işçi ve şirketlere kolaylıklar var

A+A-

Güney Kıbrıs Başkanı Nikos Anastasiadis, Rus rublesindeki düşüşün Ada ekonomisine olumsuz yansıyacağını ve bunu dengelemek için bir dizi reform düşündüklerini açıkladı.
The Cyprus Weekly gazetesine verdiği özel röportajda Anastasiadis, Rusya’da etkili olan krizin Güney Kıbrıs ta Rus pazarına bağlı bir veya daha fazla sektörü etkileyeceğini, kendisinin de devletin modernizayonu yönünde reformları hayata geçirerek, hizmet kalitesini artırıp Güney Kıbrıs’ın turizm endüstrisini güçlendirmeyi planladığını söyledi.
Anastasiadis getirecekleri yenilikler arasında bir Casino (kumarhane) izni, yabancı işçilerin Adaya gelişini düzenleyen kriterlerde gevşeme ve daha fazla yabancı şirketi adaya çekmek adına bürokratik engellerin kaldırılması olduğunu, ayrıca Türk bandıralı gemilerin Güney Kıbrıs limanlarına gelişini engelleyen ambargonun kalkmasını umduklarını da belirtti.
Anastasiadis, Kıbrıs’taki barış görüşmelerinin ancak Barbaros’un Ada’nın münhasır ekonomik bölgesini terk etmesiyle başlayabileceğini, NAVTEX’in bitiş tarihininse, Nisan’da KKTC’deki Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrasına denk geleceğini ifade etti. (tak)

Bu haber toplam 1477 defa okunmuştur