1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Müzakerecilerden Anastasiadis ve Akıncı’ya rapor
Müzakerecilerden Anastasiadis ve Akıncı’ya rapor

Müzakerecilerden Anastasiadis ve Akıncı’ya rapor

Kıbrıslı müzakereciler Özdil Nami ve Andreas Mavroyannis’in, tarafların uzlaştıkları ve uzlaşamadıkları noktaları ve tezlerini içeren bir “ortak rapor” hazırlayarak Kıbrıslı Türk Lider Mustafa Akıncı ve Kıbrıslı Rum lider Nikos Anastasiadis’e sunacakları

A+A-

Kıbrıslı müzakereciler Özdil Nami ve Andreas Mavroyannis’in, tarafların uzlaştıkları ve uzlaşamadıkları noktaları ve tezlerini içeren bir “ortak rapor” hazırlayarak Kıbrıslı Türk Lider Mustafa Akıncı ve Kıbrıslı Rum lider Nikos Anastasiadis’e sunacakları bildirildi.

Fileleftheros gazetesi “Anastasiadis ve Akıncı’ya ‘Rapor’ – İki Müzakereci Müzakerelerin Değerlendirmesini Hazırlıyor” başlıkları altında verdiği haberinde, elde ettiği bilgilere göre, söz konusu belgenin bir “belge” niteliği olmadığını, “rapor” olduğunu yazdı.

Söz konusu raporun müzakerecilerden biri tarafından hazırlandığı, diğerinin ise değerlendirme ve yorumlar yaptığı iddia edilen haberde, belgenin, Akıncı ve Anastasiadis’in müzakerelere başlayabilmesi amacıyla hazırlanan, iki müzakerecinin müzakereler konusundaki değerlendirmesi olduğu vurgulandı.

Öte yandan Eide Atina’da Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocas’la bir araya geldi.

Habere göre Kocas önceki gün Eide’yle yaklaşık iki saat görüştü ve Yunanistan’ın “garantiler konusuna kesin çözüm bulunması ve yabancı askerlerin adadan çekilmesi gerektiği” görüşünü iletti.

Eide ise görüşme sonrasında yaptığı açıklamada, Yunanistan Dışişleri Bakanıyla özlü bir görüşme yapma ve Yunanistan’ın tezlerini öğrenme fırsatı bulmaktan memnun olduğunu belirterek “uluslar arası toplumun Kıbrıs sorununun çözümünü desteklemek ve çözüm çabalarını koordine etmek için elinden geleni yaptığı şu anda, Kıbrıs sorununun en kısa sürede çözülmesi için gerçek bir fırsatın var olduğunu” söyledi.

“Tüm askerler dışarı”

Diğer gazeteler ise konuya ilişkin haberlerini şu başlıklarla yansıttılar:
Politis: “Esas Yarından İtibaren – Liderler Eide’yle Görüşerek Isınma Hareketi Yapacak – ‘Tüm Askerler Dışarı’”. Simerini: “Yunan Dışişleri Bakanı Kocas’tan Eide’ye Net Mesaj: Garantilerin Son Bulması ve Askerlerin Çekilmesi”.
Haravgi: “Kocas Yabacı Askerlerin Kıbrıs’tan Çekilmesini İstedi”. TAK

Bu haber toplam 2344 defa okunmuştur