1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Müzakereciler görüşmeleri yoğunlaştırdı
Müzakereciler görüşmeleri yoğunlaştırdı

Müzakereciler görüşmeleri yoğunlaştırdı

Nami ile Mavroyannis, gelecek haftaki liderler görüşmesi öncesinde art arda 4 görüşme yapacak

A+A-

Özlü müzakerelere geçilen Kıbrıs müzakereleri kapsamında Kıbrıs Türk Müzakereci Özdil Nami ile Kıbrıslı Rum Müzakereci Andreas Mavroyannis temaslarını yoğunlaştırdı.

Liderlerin pazartesi günkü görüşmesinin ardından önceki gün bir araya gelen müzakereciler dün yeniden buluştu. Nami ile Mavroyannis, bugün de bir araya gelecek.
Gelecek hafta pazartesi, salı, çarşamba ve perşembe günleri görüşmelerde bulunacak müzakerecilerin 4 görüşmesinin ardından 10 Temmuz Cuma günü liderler bir araya gelecek.

Eide bugün ayrılacak, pazar günü dönecek
Bu arada müzakerelere ev sahipliği yapan BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide, bugün adadan ayrılacak.
BM Barış Gücü Sözcülüğü’nden elde edilen bilgiye göre, Eide, gelecek hafta yoğunlaşacak görüşmelerde hazır bulunmak için pazar günü Kıbrıs’a dönecek.

Özlü müzakerelere 29 Haziran’da başlandı
7 aylık aradan sonra Mayıs ayında yeniden başlayan Kıbrıs müzakerelerinde, bugüne kadar hazırlanan uzlaşı belgelerinin ele alındığı tarama sürecinin tamamlanmasının ardından pazartesi günü özlü konuların ele alındığı esas müzakerelere başlandı.
15 Mayıs’ta başladıkları müzakerelerde bugüne kadar 4 görüşme gerçekleştiren liderler, 10 ve 27 Temmuz’da yeniden görüşecek.
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis, Kıbrıs Türk Ticaret Odası ve Kıbrıs Rum Ticaret ve Sanayi Odası’nın 8 Temmuz’da gerçekleştireceği ortak etkinlikte de bir araya gelecek.
Liderlerin aynı gün dini liderlerle görüşmesi bekleniyor. TAK

Bu haber toplam 1396 defa okunmuştur