1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. MÜZAKERE UMUDU
MÜZAKERE UMUDU

MÜZAKERE UMUDU

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide, bugün Kıbrıslı liderler Anastasiadis ve Eroğlu'yla görüştükten sonra saat 14:00'te basın toplantısı düzenleyecek

A+A-

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide, dün akşam ada’ya geleceği ve bugün saat 12:00’de Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’yla  görüşeceği bildirildi. Eide’nin Eroğlu’ndan önce ise Güney Kıbrıs Başkanı Nikos Anastasiades’le görüşmesi bekleniyor.

Eide bugün saat 14:00’te BM kontrolündeki ara bölgede eski uluslar arası hava alanı civarlarında bulunan İyi Niyet Misyonu Ofisi’nde bir basın açıklaması yapacak.

BM’nin açıklamasına göre “cesaretlendirici göstergelerin” takibini yapmak amacıyla 8 Nisan Çarşamba gününe kadar devam edecek ziyaretinde Eide, liderlerin yanı sıra müzakerecilerle de görüşecek.

Öte yandan Eide, Türkiye Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ile görüştü.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide, Kıbrıs temasları öncesi dün İstanbul’da Türkiye Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ile bir araya geldi. Eide, kişisel twiter hesabından “ Yapıcı bir görüşme oldu” açıklaması yaptı.

TAK

Bu haber toplam 1653 defa okunmuştur