1. HABERLER

  2. ARŞİV

  3. 'MÜZAKERE SÜRECİ HEMEN BAŞLAMALI!'
MÜZAKERE SÜRECİ HEMEN BAŞLAMALI!

'MÜZAKERE SÜRECİ HEMEN BAŞLAMALI!'

CTP-BG Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu, dün Güney Kıbrıs’ta gerçekleştirilen başkanlık seçimlerini değerlendirdi.

A+A-

 

CTP-BG Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu, dün Güney Kıbrıs’ta gerçekleştirilen başkanlık seçimlerini değerlendirdi.

Yorgancıoğlu, “Partimiz, Birleşmiş Milletler gözetiminde bugüne kadar yapılan görüşmelerde varılan mutabakatların ve Sayın Talat ile Sayın Hristofyas’ın 23 Mayıs, 1 Temmuz uzlaşılarının da yeni dönem görüşmelerine zemin oluşturmasını

önemsemektedir” dedi. Açıklamanın tam metni şöyle:

 

 

Kıbrıs sorununun çözümünde yürütülen görüşmelerde, Rum tarafının liderliğine dün Güney Kıbrıs’ta yapılan ikinci tur seçimlerden sonra Sayın Anastasiadis seçildi.

Kıbrıs sorununun çözümü konusunda kurulduğu günden beridir mücadele yürüten partimiz, bu yeni dönemde de bu çabasını devam ettirecektir.

Partimiz, Birleşmiş Milletler gözetiminde bugüne kadar yapılan görüşmelerde varılan mutabakatları ve Sayın Talat ile Sayın Hristofyas’ın 23 Mayıs, 1 Temmuz uzlaşılarının da yeni dönem görüşmelerine zemin oluşturmasını önemsemektedir.

Birleşmiş Milletler gözetiminde yürütülecek görüşmelerde sorunun tarafları olan Kıbrıs Türk ile Kıbrıs Rum yetkililerine büyük sorumluluk düşmesi yanında, uluslararası aktörlerin tarafları cesaretlendirmesinin de bir gereklilik olduğu apaçık ortadadır.

Yeni dönem görüşme sürecinin bir an önce başlaması gerektiğine inanan partimiz, bu süreçte yine üzerine düşen her türlü katkıyı yaparken, bu hassasiyetlerin gözetilmesi halinde sorunun çözümünün daha kolay olacağı inancını taşımaktadır.

 

 

Bu haber toplam 908 defa okunmuştur