Müthiş bir sezonu geride bıraktı

Müthiş bir sezonu geride bıraktı

Ülkemiz elit atletlerinden Yiğitcan Hekimoğlu, 2018 sezonunda ilkleri başardı...

A+A-

Atletizmin son dönemde yetiştirdiği yeteneklerden, elde ettiği başarılarla adından sıkça söz ettiren ülkemiz elit atletlerinden Yiğitcan Hekimoğlu, antrenörü Celal Keleş ile birlikte 2018 sezonunda birçok başarıya imza attı. Hekimoğlu sosyal medya hesabından 2018 sezonunda elde ettiği dereceleri ve başarıları paylaşarak kendisine destek olanlara teşekkür etti.

2018 sezonunda Yiğitcan Hekimoğlu gerek Türkiye milli takımı, gerekse Türkiye’deki kulübü ENKA ile önemli başarılara imza attı. Sezon öncesi konan hedefler çerçevesinde en dikkat çekenleri arasında Akdeniz Oyunları ve Avrupa Şampiyonası’nda önemli başarılar elde eden Yiğitcan, bunun yanı sıra Kıtalararası Şampiyona’da Avrupa karması adına yarışarak madalyaya uzandı.

 

Yeni KKTC 100 metre rekorunun sahibi

Türkiye’de 5 ulusal ve Avrupa’da 18 uluslararası yarışta yer alan Yiğitcan, elde ettiği başarılı sonuçlarla dikkat çekti. Yiğitcan, 2018 sezonunda uzun yıllardır Reşat Oğuz’a ait olan KKTC 100 metre rekorunun sahibi olma başarısı gösterdi. Avusturya’da katıldığı Messe Ried Meeting’de 10.38 ile ilk olarak Oğuz’un rekorunu egale eden Yiğitcan, daha sonra Erzurum’da düzenlenen 4’üncü Uluslararası Sprint ve Bayrak Kupası’nda 10.34’lük derecesi ile rekoru kırdı. Bu derece ile ayrıca Yiğitcan, Avrupa barajını da geçme başarısı gösterdi.

 

200 metrede derecesini geliştirdi

Bu sezon 200 metre branşına da ağırlık veren elit atlet, Avusturya’nın Linz şehrinde 20.18, İspanya’da düzenlenen Akdeniz Oyunları’nda da 21.15 koşarak bu branşta kendisini geliştirdi. Yiğitcan aynı zamanda Türkiye Büyükler Atletizm Şampiyonası’nda 200 metrede 21.15 ile Türkiye şampiyonu oldu.

 

ENKA ile Avrupa Şampiyonluğu

Avrupa’da çeşitli yarışlara da katılan Yiğitcan Hekimoğlu ve antrenörü Celal Keleş, Romanya’da düzenlenen Atletizm Şampiyonası’nda 100 metrede 10.33 ile birincilik kürsüsüne çıktı. Ancak bu derece +2,3 rüzgar olduğu için KKTC rekoru olarak sayılmadı. Bosna Hersek’te düzenlenen 9. Medunarodni Athletics Meeting Zenica 2018 organizasyonunda ise 10.52 ile üçüncü olarak yine kürsüde yer alan Yiğitcan, Türkiye’deki kulübü ENKA ile İngiltere’nin Birmingham şehrinde düzenlenen Şampiyon Kulüpler Kupası’nda üst üste ikinci kez şampiyon olma sevinci yaşadı. ENKA ile 4x100 metrede Türkiye şampiyonluğu yaşayan Yiğitcan, Süper Lig mücadelesinde de takım olarak ikincilik kürsüsünde yer aldı.

 

Avrupa Şampiyonası’nda tarihi başarı

Yiğitcan Hekimoğlu, Türkiye 4x100 metre takımı ile de bu sezon önemli başarılara imza attı. İspanya’nın Tarragona şehrinde düzenlenen 18. Akdeniz Oyunları’nda 38.50’lik derecesi ile gümüş madalyaya uzanan Yiğitcan, esas başarıyı Almanya’nın Berlin şehrinde düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nda elde etti. Türkiye 4x100 metre takımı 24’üncü Avrupa Atletizm Şampiyonası elemelerinde 38.30’luk derece ile Türkiye rekorunu egale etti. Ardından final yarışında 37.98’lik derece ile takım olarak Büyük Britanya’nın ardından hem Avrupa ikincisi oldular, hem de yeni Türkiye rekorunu kırdılar.

Avrupa Kıtası’nı temsil etti

Avrupa Şampiyonası’nda elde edilen başarı, beraberinde Avrupa’yı temsil etme onurunu da getirdi. Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) tarafından düzenlenen Dünya Kupası mücadelesinde Yiğitcan Hekimoğlu ve arkadaşları Avrupa Kıtası’nı 4x100 metre takımında temsil etti. 38,96’lık derece elde eden Yiğitcan ve takım arkadaşları Dünya Kupası’nda da bu branşı ikinci olarak tamamlayarak gümüş madalyaya uzandı.

 

Derecelerin gelişimi

Yiğitcan Hekimoğlu yıllar geçtikçe yer aldığı 100 ve 200 metre branşlarında da yıldan yıla derecelerini geliştirerek yoluna emin adımlarla devam ediyor. 2010 yılında 100 metre branşında Bursa’da 10.54’lük derecesinin ardından 2015 yılında Erzurum’da -1,3 rüzgara rağmen 10.41’lik dereceye imza atan Yiğitcan, son olarak yine bu yıl Erzurum’da 10.34 ile kariyerinin en iyi derecesine ulaşarak KKTC rekorunun sahibi oldu. 200 metre branşında ise 2015 yılında 21.35’lik derecesi bulunan Yiğitcan, bu yıl bu dereceyi 21.15’e kadar düşürerek gelişim gösterdi.

 

İlkleri yaşadı, yaşattı

Yiğitcan Hekimoğlu 2018 yılındaki başarıları ile ülkemiz ve Türkiye atletizm tarihine adını yazdırdı. Türkiye’ye tarihinde ilk Avrupa 4x100 metre finali heyecanı yaşatan ve ilk madalyasını kazandıran ekibin parçası olan Yiğitcan, kıtalararası organizasyon olan Dünya Kupası’nda ilk kez yer alan ekipte yer aldı. Avrupa tarihinin şu anda gelmiş geçmiş en iyi 3’üncü 4x100 metre derecesinin yanı sıra en hızlı üçüncü takımında yer alan Yiğitcan, Dünya’da 2018 yılı listesinin de en hızlı üçüncü takımının parçası oldu. Ayrıca Dünya tarihinde 4x100 metrede şu anda en iyi 11’inci takımı konumunda olmasında Türkiye’ye katkı sağladı.

 

Destekçilerine teşekkür

Sosyal medya hesabında 2018 yılı başarılarını paylaşan Yiğitcan, aynı zamanda destekçilerine de teşekkür etti. Ekibi Türkiye ve Türkiye Atletizm Federasyonu’nun yanı sıra KKTC Atletizm Federasyonu’na teşekkür eden Yiğitcan, KKTC Başbakanlık Spor Dairesi’ne, Türkiye’deki kulübü ENKA’ya, sponsorları Girne Amerikan Üniversitesi’ne, Acapulco Ocean Spa ve Ayşe Türmen’e, Erduran Laboratuvarları’na, doktorları Rıdvan Alaca ve Nevzat Denerel’e, spor bilimci Berkiye Kırmızıgil’e, spor basınına ve Kıbrıs Türk halkına desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Bu haber toplam 1984 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.