1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Müteahhitleri korkutmak istiyorlar”
 “Müteahhitleri korkutmak istiyorlar”

“Müteahhitleri korkutmak istiyorlar”

Kıbrıs Türk Müteahhitler Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, İsmet Felek ve 20 kişilik grubun geçtiğimiz gün birliğe gelerek ‘baskın’ yapmalarındaki amacın ‘sokağı terorize’ etmek olduğunu söyledi

A+A-

Ayşe GÜLER

Kıbrıs Türk Müteahhitler Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, İsmet Felek ve 20 kişilik grubun geçtiğimiz gün birliğe gelerek ‘sokağı terorize etmeye yönelik’ eylem gerçekleştirdiğini söyledi.
Gürcafer, İsmet Felek ve adamlarının birlik üyelerini korkutmaya çalıştığını savunarak, konunun polisin bilgisinde olduğunu belirtti.
Yaşananlarla ilgili yasama, yürütme ve yargıya görev düştüğünü ifade eden Gürcafer, “Bu olay sadece bana yönelik değildi, toplumu ilgilendiriyor” şeklinde konuştu.
Gürcafer, halkın bu gibi olaylara alışkın olmadığını belirterek, yaşananları YENİDÜZEN’e anlattı.
Olayın gerçekleştiği sırada Lefkoşa Türk Belediyesi’nde toplantıda olduğunu söyleyen Gürcafer, şöyle devam etti: “İsmet Felek ve 20 kişilik grup birliğe girdi ve benimle kahve içmek istediklerini söyledi. Ben ise o sırada LTB’de toplantıdaydım. Sekreterim, telefon numarası aldı. Toplantının ardından, ben İsmet Felek’i aradım.  Kahve içmek için birliğe geldiğini söyleyen Felek’e 20 kişi ile mi kahve içmeye geldiğini sordum. Amaçları farklıydı”

Birlik üyeleri huzursuz
Gürcafer, konunun Yönetim Kurulu’nda değerlendirildiğini ortada ciddi bir rahatsızlığın bulunduğunu vurguladı.
Yaşananlar nedeniyle birlik üyeleri dahil ülkedeki birçok kesimin ciddi rahatsızlık duyduğunu ifade eden Gürcafer, toplumun bu gibi olaylara daha duyarlı davranması gerektiğini dile getirdi.

“Cezalar caydırıcı olmalı”
Gürcafer, İsmet Felek ve adamlarının geçtiğimiz haftalarda işlemiş oldukları bir suç nedeniyle 4 bin TL teminat ile serbest kaldığını da hatırlattı.
Cezaların caydırıcı olması gerektiğini savunan Gürcafer, “Toplum infial içerisindedir. Vatandaşlarda ‘yasama ve yargı bizi bu gibi olaylardan koruyamıyor algısı’ oluşmuştur” dedi.

Polis koruması yok
Gürcafer, yaşananların ardından konuyu polise aktardıklarını belirterek, şu anda kendisinin yanında 24 saat özel koruma olmadığını söyledi.
Gürcafer sözlerini şöyle tamamladı: “Konu polisin bilgisindedir. Benim yanımda 24 saat benimle gezen özel bir korumam yok. Onlar hem birlikte hem de evimde gerekli önlemleri almıştır”

Bu haber toplam 3820 defa okunmuştur