1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Müşteri olarak girdi, hırsızlık yaptı…
Müşteri olarak girdi, hırsızlık yaptı…

Müşteri olarak girdi, hırsızlık yaptı…

Mağusa’da ayni gün içerisinde “Koton” ve “Terranova” isimli işyerlerine müşteri olarak giderek reyonlarda bulunan 2 adet mayo ve 2 adet şort sirkat eden N.V.N tutuklandı…

A+A-

Mağusa’da faaliyet gösteren “Koton” ve “Terranova” isimli işyerine müşteri olarak giden ve reyonlarda bulunan toplam 110 TL değerindeki 2 adet mayo ile toplam 89.90 TL değerinde 2 adet bayan şortunu alıp alarm düğmeleri makasla kestikten sonra çantasına koyarak sirkat eden NVN, “Terranova” çalışanı tarafından tespit edilerek polise teslim edildi. “Sirkat” suçuyla ilgili olarak dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlı tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlandı.

Alarm düğmelerini makasla kesti…

Meselenin tahkikat memuru Mustafa Çebi, zanlının 10 Mayıs tarihinde Mağusa’da faaliyet gösteren “Koton” isimli işyerine giderek reyon üzerinde bulunan toplam 110 TL değerinde olan 2 adet mayoyu alıp tasarrufunda bulunan makas ile alarm düğmelerini keserek çantasına koyarak sirkat ettiğini açıkladı. Zanlının yine ayni gün “Terranova” isimli iş yerine giderek reyon üzerinde bulunan toplam 89.90 TL değerinde olan 2 adet bayan şortunu yine ayni yöntemle tasarrufundaki makasla alarm düğmelerini keserek çantasına koyup sirkat ettiğini belirten Çebi, zanlının sirkat ettiği şortları çantasına koyduğu sırada konu işyerinde çalışan bir görevli tarafından tespit edildiğini açıkladı. Çebi, ABD vatandaşı olan zanlının yapılan araştırmada DAÜ’ye 2 ay önce ödeme yapmadığından dolayı kaydının beklemede olduğunun, muhaceret kayıtlarından  yapılan araştırmada ise 1 Nisan 2017 tarihinden itibaren 90 günlük vizesi olduğunun tespit edildiğini açıkladı. Zanlı aleyhine yürütülen tahkikatın tamamlandığını belirten Çebi, zanlının uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hazal Hacımulla, zanlının kimlik, pasaport ve seyahat belgelerine el konularak KKTC dışına çıkışının men edilmesine, 6 bin TL nakdi teminat ödemesine ve haftada 2 gün en yakın polis karakoluna giderek ispatı vücutta bulunmasına emir verdi.

 

 

Bu haber toplam 4974 defa okunmuştur
Etiketler : , ,