1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Mustafa Yalyalı anıldı
Mustafa Yalyalı anıldı

Mustafa Yalyalı anıldı

Geçen hafta vefat eden Kıbrıs Türk Thalassaemia Derneği yönetim kurulu üyesi Mustafa Yalyalı için anma etkinliği düzenlendi.

A+A-

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Thalassaemia Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğe Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, Mustafa Yalyalı’nın eşi Akgül Yaylalı, abisi Hüseyin Yaylalı, ailesi, dernek yetkilileri ve üyeleri, Thalassaemia Merkezi ve Kan Bankası personeli ile sevenleri katıldı.

Mustafa Yalyalı ve hayatını kaybeden diğer Thalassaemialı hastalar için 1 dakikalık saygı duruşuyla başlayan etkinlikte konuşmalar yapıldı.

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle de, Yalyalı’nın ölümünden duyduğu üzüntüyü dile getirerek, O’nu onurlu, mücadeleci, kişilikli bir adam olarak tanıdığını ifade etti.

Yalyalı’nın yıllardır verdiği Thalassaemia mücadelesine de dikkat çeken Bakan Gülle, Thalassaemia konusunda ülkede çok başarılı bir mücadele verildiğini söyledi.

Thalassaemiayayı bir hastalık olarak değil, bir yaşam biçimi olarak gördüğünü belirten Bakan Gülle, “Bizim gözümüzde hasta değil, çok değerli, onurlu mücadele veren birini kaybettik” dedi.

Bugün düzenlenen anma etkinliğinin çok anlamlı olduğunu söyleyen Bakan Gülle, Yalyalı’nın bundan böyle yaşama ışık tutabilecek etkinliklerle anılabileceğini söyledi.

Etkinlikte ilk sözü alan Dernek yönetim kurulu üyesi Ahmet Varoğlu yaptığı konuşmada, Yalyalı’yı beklenmeyen bir anda kaybetmenin derin üzüntüsü içinde olduklarını belirterek, O’nun için söylenecek çok söz olduğunu kaydetti.

Birlikte çalıştıkları sürece güzel şeyler yapmak için çalıştıklarını ifade eden Varoğlu, Mustafa Yalyalı’nın hep söylediği “mücadeleye devam, yılmak yok” sözlerinden yola çıkarak, kaldıkları yerden yola devam edeceklerini söyledi.

Konuşmasının ardından kısa bir slayt gösterisi sunan Varoğlu, sözü  Thalassaemia Derneği Başkanı Derya Güven’e bıraktı.

Güven de, Yalyalı’nın dernek yönetim kurulunda çok uzun yıllar görev aldığını belirterek, aldığı her görevi layıkıyla yerine getirdiğini söyledi.

Yalyalı’nın kısa bir özgeçmişini okuyan Güven, Yalyalı’nın iyilik ve fedakarlık yapmayı seven, yeri asla doldurulamayacak bir kişi olduğunu söyledi.

Güven’den sonra söz alan abisi Hüseyin Yalyalı da üzgün olduğunu ifade ederek, “arkadaşını, kardeşini ve mücadele arkadaşını” kaybettiğini ifade etti.

Onun mücadelesinin yaşama tutunmakla kalmadığını söyleyen Yalyalı, toplum sorunlarıyla da yakından ilgilendiğini kaydetti.

Mustafa Yalyalı’nın en büyük özelliklerinden birinin en son konuşması olduğunu, her zaman önce dinlemeyi bildiğini ifade eden Yalyalı,her zaman Thalassaemia’lıların yanında olacağını sözlerine ekledi.

Mustafa Yalyalı’nın eşi Akgül Yalyalı da, konuşmasında Onun zor, ancak dayanıklı, güçlü ve fikir adamı olduğunu vurguladı.

Sonsuzluğa giderken eşinin birçok yarım şey bıraktığını ifade eden Yalyalı, O’nun yarım bıraktıklarını tamamlamaya çalışacağını kaydetti.

Geride bıraktığı oğlunun Onun gururu olduğunu vurgulayan Yalyalı, babasının istediği gibi güçlü biri olmaya çalıştığını vurguladı.

Eşinin bugüne kadar tedavisini hiç aksatmadığını anlatan Yalyalı, “Onun ölümü size umutsuzluk olmasın, hayatı size hep örnek olsun” şeklinde konuştu.

Doktor Begüm Sadıkoğlu da, yaşanan kayıpların, umudu kaybettirmemesi gerektiğini ifade ederek, yaşadığı üzüntüyü dile getirdi.

Konuşmalar ardından ekinliğe katılan diğer sevenleri de duygularını ifade ettiler. Etkinlik ardından katılanlara Kan Bankası personeli tarafından yapılan helva dağıtıldı. Merkez’de Mustafa Yalyalı anısına bir de anı defteri açıldı.

TAK

Bu haber toplam 2034 defa okunmuştur