1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Mustafa Şener'e yanıt gecikmedi
Mustafa Şenere yanıt gecikmedi

Mustafa Şener'e yanıt gecikmedi

Mustafa Şener'in TDP üyesi olmadığını şöyleyen Erkut Yılmabaşar, Şener seçim kampanyası boyunca TDP Girne İlçe örgütü ile çalışmadığını ve yenilgiyi hazmedemediği Zeki Çeler'e çamur ve iftira atma yönetmini benimsemiş olduğunu söyledi.

A+A-

TDP’nin Girne Belediyesi Başkanı adayı Mustafa Şener’in istifasının ardından TDP MYK üyesi Erkut Yılmabaşar, Mustafa Şener'e Sosyal Medya'dan cevap verdi.

Yılmabaşar: “Şener örgütle çalışmadı”

Mustafa Şener'in TDP üyesi olmadığını şöyleyen Erkut Yılmabaşar, Şener seçim kampanyası boyunca TDP Girne İlçe örgütü ile çalışmadığını ve yenilgiyi hazmedemediği Zeki Çeler'e çamur ve iftira atma yönetmini benimsemiş olduğunu söyledi.

İşte Yılmabaşar'ın açıklaması:
Sayın Mustafa Şener partimiz tarafından Girne Belediye Başkanlığına aday gösterilmiştir. Ancak Sayın Mustafa Şener TDP (Toplumcu Demokrasi Partisi) üyesi değildir. Partimizi itham ettiği konular söylediğinin aksine partimizin MYK'sında görüşülmüştür. Mustafa Şener seçim kampanyası boyunca TDP Girne İlçe örgütü ile çalışmamış ve seçimde aldığı sonucu da hazmetmeyerek Girne milletvekilimiz ve Girne İlçe başkanımız Zeki Çeler'e çamur ve iftira atma yönetmini benimsemiştir. Şener yaptığı açıklama ile TDP'nin ülke genelinde aldığı başarılı sonuçlara gölge düşürmeye çalışmaktadır. Şu net olarak bilinmelidir ki Toplumcu Demokrasi Partisi kurumsal yapısı ile Kıbrıs Türk Halkının bağrından koparak ilke ve hedeflerinden asla taviz vermeden barış, demokrasi, insan hakları ve insanımızın yaşam kalitesinin daha da ileriye taşınması için mücadelesini sürdürmeye kararlılıkla devam edecektir.

Çeler: “Belli ki bireysel beklentisi vardı”

TDP'nin Girne bölgesinden Belediye Başkan adayı olan ve yarışı 3. sırada tamamlayan Av. Mustafa Şener Girne İlçe Başkanı tarafından “ihanete” uğradığını iddia etmesi üzerine YENİDÜZEN’in ulaştığı Çeler iddiaları yanıtladı.

Çeler, önceki akşam toplanan parti MYK’sında Şener’in isteği üzerine üzerine bu konunun konuşulduğunu, seçimin son değerlendirilmesi için ilçeye gidileceğin ve kendisinin bizzat bu iddianın araştırılmasını istediğini belirtti. Zeki Çeler şunları söyledi:
“Ben vicdanen rahatım, 3 yıldır bu partideyim herkes rahat olsun Mustafa arkadaşımıza da araştırılma yapılınca gerekli açıklama yapılır.Çok üzgünüm. Bir kopuş yaşanırken birilerinin böyle açıklama yapması yanlış… Benim şahsen birlerine karşı çalışmak, kesmek gibi böyle bir lüksüm yok, bu TDP’nin oy oranının düşük çıkmasını sağlamak anlamına gelir. Özellikle Girne’de böyle bir lüksümüz yok. Bu istifanın bununla alakası yoktur. Belli ki Şener’in bireysel bir beklentisi vardı. Biz bu görevi, aldığımızda partinin oy oranı 3.8’di. İki yıl sonra bu oranı 8.5’e çıkardık. Bunda herkesin katkısı var. 2014’te, daha bir yıl olmadan bu yerel seçimlerde başkanımız oy oranı %12’ye ve belediye meclis üyelerinin %14.8 çıktı. Gönül  isterdi ki bu seçimi kazanalım. Biz adayımızı kesmiş olsaydık şu an çok büyük oy farkı olacaktı. Artı seçim sürecindeki anketlerle bu oran bire bir tuttu. TDP hiçbir husumet yoktur. Bu beklediğimiz bir orandı, saygıyla karşılıyorum”

Bu haber toplam 3063 defa okunmuştur