1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Mustafa Çelik şiirleriyle anıldı
Mustafa Çelik şiirleriyle anıldı

Mustafa Çelik şiirleriyle anıldı

“Sevgi her engeli aşar” sözüyle hafızalarda yer edinen, engelli bireylerin mücadelesinin simge ismi, Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği’nin merhum başkanı Mustafa Çelik, doğum günü nedeniyle dün akşam düzenlenen etkinlikte, şiirleriyle anıldı

A+A-

“Sevgi her engeli aşar” sözüyle hafızalarda yer edinen, engelli bireylerin mücadelesinin simge ismi, Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği’nin merhum başkanı Mustafa Çelik, doğum günü nedeniyle dün akşam düzenlenen etkinlikte, şiirleriyle anıldı.

Derneğe bağlı Mehmet Reis Fizik Tedavi Rehabilitasyon Merkezi’nde yer alan anma etkinliğinde, Lirik Şiir Grubu, Lefkoşa Belediye Orkestrası müzisyenleri Reşat Kortan ve Fatih Girgin’in dinletisi eşliğinde Mustafa Çelik’in şiirlerini seslendirdi.

Duygu dolu gecede konuşan Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği Başkanı Günay Kibrit, Mustafa Çelik’in kendileri için önemini vurguladı; “Herkesin kalbine, herkesin ruhuna dokunabilen bir kişiydi” dedi.

Kibrit, sadece engelliler için değil, Kıbrıs’ta yaşayan tüm insanlar için önem taşıyan Mustafa Çelik’in, sevgi dolu yüreğiyle şefkat dolu ve kucaklayıcı bir Kıbrıslı insan olduğunu ancak onu çok erken kaybettiklerini anlattı.

Çelik’in eşi Özlem Çelik’in kısa hitabı sonrasında saygı duruşunda bulunuldu ve ardından Serkan Soyalan, Merter Refikoğlu, Cemay Onalt Müezzin, Şehbal Hamzaoğulları ve Yıltan Taşçı’dan oluşan Lirik Şiir Grubu, Mustafa Çelik’in şiirlerini okudu.

Etkinlik, Mustafa Çelik anısına pasta kesilmesiyle tamamlandı.

(TAK)

Bu haber toplam 1716 defa okunmuştur