1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Müslümanlığa karşı yürüdüler
Müslümanlığa karşı yürüdüler

Müslümanlığa karşı yürüdüler

Gösterciler, kentte inşa edilmesi planlanan camiyi protesto için Dudley Belediye binasına doğru yürüdü.

A+A-

İngiltere'de Müslümanlara ve Müslümanlığın yayılmasına karşı çıkan aşırı sağcı İngiliz Savunma Ligi (English Defence League-EDL) adlı grup, ülkenin Batı Midlands bölgesinde bulunan Dudley kentinde yürüyüş düzenledi.

Yürüyüş için yoğun güvenlik önlemleri alan Batı Midlands polisinden yapılan açıklamada, göstericilerin sayısının beklenenin altında olduğu kaydedilerek, yaklaşık 600 kişinin yürüşe katıldığı bildirildi. İngiltere bayrağını andıran beyaz üzerine kırmızı haç bulunan EDL bayrakları taşıyan göstericiler, "İslam cehenneme git" ve "Daha fazla camiye hayır" gibi sloganlar attı.

Dudley'deki Priory sokağında toplanan gösterciler, kentte inşa edilmesi planlanan camiyi protesto için Dudley Belediye binasına doğru yürüdü.

Yürüyüş sırasında kimi zaman polis ile göstericiler arasında arbede yaşandı. Polis, gösterinin başlangıcında protestoyla ilişkilli 30 kişiyi gözaltına aldı.

Caminin inşasına karşı çıkan EDL'den gösteriye ilişkin yapılan açıklamada, "Eğer bu caminin yapılmasını durdurabilirsek, ülkemizi, evimizi, ailelerimizi korumaya yardım etmiş oluruz" denildi.

EDL bugünkü gösteriyle ayrıca, "Müslüman toplum üyelerinin adlarının tecavüz skandallarına karışması, burka kullanımı, ülkelerine dönen cihat yanlıları, şeriat kanunu, erkeklerin kadınlara ikinci sınıf muamelede bulunması ve kontrolsüz göç" gibi konulara dikkati çekmek istediğini kaydetti.

Bu arada Londra merkezli "Faşizme Karşı Birleş (UAF)" isimli grup da aynı kentte, EDL'nin gösterisini protesto ederek, karşı gösteri düzenledi.

Yaklaşık 50 kişinin katıldığı UAF gösterisinde, EDL'in Dudley şehrindeki ırkçılık ve ayrımcılığı kışkırttığı vurgulanarak, "Biz Dudley'iz, ırkçılığa karşı birleştik ve kentimizin özgürlüğünü EDL'e teslim etmeyeceğiz" denildi. Polisin yoğun güvenlik önlemleri aldığı her iki gösteri de olaysız son buldu.

(AA)

Bu haber toplam 1096 defa okunmuştur