Muslu ödülü Töre’nin

Muslu ödülü Töre’nin

Kıbrıs Türk Futbol Hakemler ve Gözlemciler Derneği’nin geleneksel olarak verdiği ‘Yıltan Muslu Yılın Gelecek Vadeden Hakemi ödülüne Zekai Töre layık görüldü.

A+A-

Kıbrıs Türk Futbol Hakemler ve Gözlemciler Derneği’nin geleneksel olarak verdiği ‘Yıltan Muslu Yılın Gelecek Vadeden Hakemi ödülüne Zekai Töre layık görüldü. Töre kısa bir süre önce B Klasman’dan A Klasman’a terfi etmişti. Dernekten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Kıbrıs Türk Futbol Hakemler ve Gözlemciler Derneği’nin belirlediği prensipler çerçevesinde ve hakemin yıl içerisindeki sergilediği performansa göre” her yıl geleneksel olarak seçilen ve bir marka haline gelen “Yıltan Muslu Yılın Gelecek Vadeden Hakemi” ödülüne Zekai Töre seçilmiştir.

Ayrıca, Kıbrıs Türk Futbol hakemliğine uzun yıllar hizmet etmiş ve hakemliğin gelişmesi adına hakemlerle birlikte hareket eden Sn. Alper Aligüllü’ye Yıltan Muslu’nun eşi anısına verilecek özel ödüle layık görülmüştür.

Ödüle layık görülen Zekai Töre ve Alper Aligüllü ödülünü, 19 Temmuz 2018 Perşembe akşamı saat 19.00’da Gönyeli Yenikent’teki “Med Club Tesisi’nde (Kıbrıs Türk Tabipler Birliği)” Yıltan Muslu Ailesi tarafından, yapılacak olan bir tören ile verilecektir.

Yapılacak olan ödül töreninde değerli basınımızı ve tüm sporseverleri aramızda görmek, bizleri ve camiamızı onurlandıracaktır.

2001 yılından itibaren geleneksel olarak düzenlenen “Yıltan Muslu Yılın Gelecek Vadeden Hakemi” ödülüne, geçmiş yıllarda layık görülen başarılı hakemlerimiz ise sırasıyla; Mehmet Sezener (2001), Serkan Şimşek (2002), Serdar Bilgimer (2003), Önder Güç (2004), Fehim Dayı (2005), Ali Çavuş (2006), Osman Özpaşa (2007),Salih Tekirdağlı (2008), Ali Özgül (2009), Olkan Özyanık (2010) , Gökhan Koşer (2011), Hakan Muhtaroğlu (2012), Ali Özer (2013), Ali Rıza Tufan Çerçioğlu (2014) ve Hüseyin Özkan’dır (2015), Turgay Misk (2016).

Bu yıl seçilen Zekai Töre 29.12.1992 tarihinde Lefkoşa’da doğdu. İlköğretimini Dikmen İlkokulu’nda ortaokulu Değirmenlik ve lise eğitimini ise Haydarpaşa Lisesi’nde tamamladı. Doğu Akdeniz Üniversitesi İşletme Fakültesinden 2014 yılında mezun oldu. Vatani görevini, Yedek Subay olarak 2016 yılında tamamladı. Şu anda, Haydarpaşa Ticaret Lisesinde Muhasebe ve Finansman öğretmeni olarak çalışmaktadır. Genelde spor özelde futbola olan düşkünlüğünden dolayı çeşitli kulüplerde futbol oynadı. Bu düşkünlüğünün devamı olan hakemliğe 2012 yılında başladı. 2013 yılında “ C ”  klasman, 2015 yılında “ B “ klasman ve 2018 yılında “ A “ klasmanlığına yükseldi. Zekai Töre hakemliğe başladığı günden itibaren başarı ile görevini sürdürmekte olup, bundan sonraki hedefinin de öncelikle bulunduğu klasmanda başarının sürdürülebilir düzeyde kalmasının gerekliliklerini yerine getirmektir. Orta vadede ise, üst Klasman hakemi olarak ülke futboluna katkı sağlayıp, uluslararası düzeyde de imkânlar elverdiği sürece ülke hakemliğini ileri taşımayı hedeflemektedir. Haziran ayı içerisinde Londra’da gerçekleştirilen CONIFA Dünya Kupasında yardımcı hakem olarak görev almış ve başarılı maçlar çıkarmıştır.

Zekai Töre, tüm genç hakem kardeşlerine aldığı bu ödülün ayrı bir motivasyon kaynağı olmasını temenni eder, kendisi üzerinde emeği olan tüm hocalarına ve  spor camiasına teşekkürlerini ve saygılarını sunar.”

Bu haber toplam 1809 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.