1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Mursi'ye 20 yıl hapis cezası
Mursiye 20 yıl hapis cezası

Mursi'ye 20 yıl hapis cezası

Mısır'da mahkeme darbeyle görevden uzaklaştırılan eski cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye 20 yıl hapis cezası verdi.

A+A-

Mısır 'da 2013 yılındaki askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılan Mursi, 2012'de yaşanan ve kamuoyunda "İttihadiyye olayları" olarak bilinen davada, 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mursi ve 14 sanığın yargılandığı davanın karar duruşması Kahire'deki Polis Akademisinde yapıldı.

İskenderiye kentindeki yüksek korumalı bir cezaevinde tutulan Mursi hakkında açılan diğer davalar sürüyor. Sanıklardan Abdulhakim Abdurrahman ve Cemal Sabir ise 10 yıl ağırlaştırılmış hapis cezası aldı.

Hakim Ahmed Sabri, 2012'de yaşanan olaylara dair 'Şiddete teşvik' suçlamasıyla Muhammed Mursi'nin yanı sıra dönemin cumhurbaşkanlığı yetkilileri Esad eş-Şeyha, Ahmed Abdülati, Eymen Hüdhüd, Ala Hamza, Rıza es-Savi, Lemlum Mekkavi Cuma, Hani Seyyid Tevfik, Ahmed el-Muğiyr, Abdurrahman Izz ile İhvan Teşkilatı'ndan Muhammed el-Biltaci, Isam el-Aryan, Vecdi Guneym'in "20 yıl ağırlaştırılmış hapis ve 5 yıl polis gözetimine tabi tutulmasına kara verildiğini" açıkladı.

Mursi'nin 20 yıl hapis cezasına çarptırıldığı dava, başkanlık sarayının dışındaki olaylarla ilgili açılmıştı. Mursi destekçileriyle muhaliflerin çatıştığı olaylarda en az 10 kişi ölmüştü.

Kararın ardından Mursi taraftarlarıyla polis arasında Kahire başta olmak üzere bir çok kentte çatışma çıktı.

(RADİKAL)

Bu haber toplam 1142 defa okunmuştur