1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. ‘Münhale çıkıldı’, duyan olmadı… ‘1’er münhal, 1’er müracaat’ mı?
‘Münhale çıkıldı’, duyan olmadı…  ‘1’er münhal, 1’er müracaat’ mı?

‘Münhale çıkıldı’, duyan olmadı… ‘1’er münhal, 1’er müracaat’ mı?

Vakıflar İdaresi, 2 ‘Odacı’nın yanı sıra, 1 Müfettiş Yardımcısı, 1 de Hukukçu için münhale çıktı, çıkılan münhalin gece yarısından sonra BRT’de geçen alt yazı ile duyurulduğu, bu nedenle DUYULMADIĞI ileri sürüldü.

A+A-

Meltem SONAY

Vakıflar İdaresi, 2 Odacının yanı sıra, 1 Müfettiş Yardımcısı, 1 de Hukukçu için münhale çıktı, çıkılan münhalin gece yarısından sonra BRT’de geçen alt yazı ile duyurulduğu ileri sürüldü.

‘Duyurulmayan’ 1 Müfettiş Yardımcısı, 1 de Hukukçu münhaline, ‘BİRER’ başvuru yapıldığı da iddia edilirken, münhale başvuranlardan birinin 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun, diğerinin de Vakıflar İdaresi Yönetim Kurulu’nun DP’li üyelerinden birinin yakını olduğu öne sürüldü.

YENİDÜZEN’e ulaşan bilgiler arasında, kurum içerisinde münhal edilen pozisyonlara müracaat edebilecek deneyimli ve birikimli çalışanların bu nedenle huzursuz olduğu da var…

‘Duyurulmayan’ 1 Müfettiş Yardımcısı, 1 de Hukukçu münhaline, ‘birer’ başvuru yapıldığı da iddia edilirken, münhale başvuranlardan birinin 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun, diğerinin de Vakıflar İdaresi Yönetim Kurulu’nun DP’li üyelerinden birinin yakını olduğu öne sürüldü.

Yönetim Kurulu Başkanı Uzun:

“Televizyon ve radyolarda duyuruldu… Çok müracaat var”

İddialara ilişkin YENİDÜZEN’in sorularını yanıtlayan Vakıflar İdaresi Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Uzun, münhalin Yönetim Kurulu Başkanlığı’na ‘yeni atandığı’ döneme denk geldiğini ifade etti, müracaatın çok olduğunu söyledi.

“Çok müracaat yapıldı, hatta neden bu kadar müracaat var diye sordum, televizyonlarda, radyolarda duyurduk dediler” şeklinde konuşan Başkan Uzun, özellikle ‘Odacı’ münhali için 12 müracaat bulunduğunun altını çizdi.

İddialara ilişkin YENİDÜZEN’in sorularını yanıtlayan Vakıflar İdaresi Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Uzun, münhalin Yönetim Kurulu Başkanlığı’na ‘yeni atandığı’ döneme denk geldiğini ifade etti, ‘telefon ve radyolarda’ çıkılan münhale müracaatın da çok olduğunu söyledi.

“‘Müfettiş Yardımcısı’ ve ‘Hukukçu’ münhalleri için de 3’er başvuru var”

‘Müfettiş Yardımcısı’ ve ‘Hukukçu’ münhalleri için de 3’er başvuru olduğunu söyleyen Yönetim Kurulu Başkanı Uzun, münhalle başvuru yapanların hem içeriden, hem de dışarıdan olduğunu ve üniversite mezunu olduklarını ifade etti.

“Yazılı sınav yapılacak…”

Müracaatlar çok olduğu için yazılı sınav yapılacağını kaydeden Vakıflar İdaresi Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Uzun, soruların hazırlanması için çalışma başlatıldığını da söyledi.

 

 

Bu haber toplam 5883 defa okunmuştur
Etiketler :