1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Münhal 2015’te, sınav 2017’de!
Münhal 2015’te,  sınav 2017’de!

Münhal 2015’te, sınav 2017’de!

Kamu Hizmeti Komisyonu (KHK) tarafından 2015 Ekim-Kasım aylarında çıkılan IV. Derece Anestezi Teknisyeni münhali ile ilgili sınav, 1.5 yıl sonra yapılıyor

A+A-

Ayşe GÜLER

Kamu Hizmeti Komisyonu tarafından 2015 Ekim-Kasım aylarında çıkılan IV. Derece Anestezi Teknisyeni münhali ile ilgili sınav, 1.5 yıl sonra yapılıyor.

‘Güvenli teknik soru’ rötarına takılan ve müracaatların 28 Ekim 2015-27 Kasım 2015 tarihleri arasında tamamlandığı sınav, 1 Nisan 2017’de gerçekleşecek.

1.5 yıl önce sınava katılmak için müracaat eden ve yapılan incelemelerde başvurusunda sıkıntı olmayan 20 kişi Nisan ayındaki sınava katılacak.

YENİDÜZEN’e konuşan Kamu Hizmeti Komisyonu Kamil Kayral, sınava yönelik soruların teknik olduğunu, ‘güvenli soru’ bulamadıkları için münhale çıkmadıklarını belirtti, “İlle de sınav yapacağız diye bir şey yok. Soruları şimdi halledebildik. Güvenli soru bulabilmek önemli…Zaman zaman soruları yurt dışından da alıyoruz” dedi.

 

Kamu Hizmeti Komisyonu Kamil Kayral:

“Güvenli soru bulabilmek önemli…”

Kamu Hizmeti Komisyonu Başkanı Kamil Kayral, sağlık ve eğitim ile ilgili münhallere öncelik vermelerine rağmen 2015 yılında ilan edilen IV. Derece Anestezi Teknisyeni sınavının 1 Nisan’da yapılacağını aktardı.

YENİDÜZEN’e bilgi veren Kayral, sınava yönelik soruların teknik olduğunu, ‘güvenli soru’ bulamadıkları için münhale çıkmadıklarını belirtti, “İlle de sınav yapacağız diye bir şey yok. Soruları şimdi halledebildik. Güvenli soru bulabilmek önemli…Zaman zaman soruları yurt dışından da alıyoruz” dedi.

Kayral, sorularla ilgili yaşanan sıkıntı nedeniyle 2013 yılındaki bazı münhallerin (Jeoloji Şube Amiri Sınavı, 3. Derece Sondaj Memuru, vs)  sınavlarının da bu yıl yapıldığını açıkladı.

 

“Sınav yapılmasından 6 ay içerisinde başka sınav yapılamaz”

Yasaya göre; sınavın yapılmasından sonra 6 ay içerisinde başka sınav yapılmadığını, sıralamaya göre istihdamın gerçekleştiğini de kaydeden Kayral, “Münhal için müracaatlar alınır, 3 kişilik teknik komite bu müracaatları eler döker. Her başvuru değerlendirilir. Gerekirse YÖDAK ve Eğitim Bakanlığı’ndan görüş alınır” dedi.

Kayral, geçmişte sınav sonuçlarının ilk etapta isim isim sonrasında da kimlik kartı numaralarıyla açıklandığını hatırlatarak, bu uygulamanın özel sektör çalışanlarına sıkıntı yaratması nedeniyle sınav neticelerinin aday numarasına göre açıklandığını belirtti.

Bu haber toplam 7372 defa okunmuştur