1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Mültecilere “daha insancıl şartlar”
Mültecilere “daha insancıl şartlar”

Mültecilere “daha insancıl şartlar”

Kokkinotrimithia’daki kampta tutulan 90 civarındaki mülteci Kofünye’deki Siyasi Sığınmacı Barındırma Merkezi’ne nakledildi

A+A-

Larnaka açıklarında sürüklenen gemiden kurtarılan ve siyasi sığınma istemedikleri için Kokkinotrimithia’daki kampta tutulan 90 civarındaki mültecinin, önceki gün hava sıcaklığının 40 derece dolayında seyretmesi ve ağır toz bulutu nedeniyle, “daha insancıl şartların hakim olduğu” Kofünye’deki Siyasi Sığınmacı Barındırma Merkezi’ne nakledildiği bildirildi.

Simerini ve diğer gazetelere göre, nakille ilgili Kıbrıs Rum İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, son günlerde hakim olan hava şartları ve aralarında 35 de çocuk bulunduğu dikkate alınarak Kokkinotrimithia’daki kampta tutulan mültecilerin “daha insancıl şartları olan” merkeze nakledilmeleri kararı alındığı belirtildi.

Açıklamada “mültecilerin sağlık kontrolünden geçirildiği. Herhangi bulaşıcı bir hastalığı olmadığının saptanması üzerine, siyasi sığınmacılarla aynı yerde barınmalarının mümkün görüldüğü” vurgulandı.

Siyasi sığınma talep eden 20 mülteci Köfünye’deki merkezde, siyasi sığınma talebinde bulunmayan ve yollarına devam etmek isteyen 90 mülteci ise Kokkinotrimithia’da tutuluyordu.
(TAK)

Bu haber toplam 1483 defa okunmuştur