1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Mühür de çalışma da durdu
Mühür de çalışma da durdu

Mühür de çalışma da durdu

Arsan Arıtma ve İnşaat AŞ. - MİTAŞ proje İnşaat AŞ. Ortaklığı Müdürü Özgür Balık, “Sayın Başbakan’a da bizlik bir durum olmadığını ilettik. Devlet Su İşleri’ne çalışmamızın durdurulduğuna ilişkin yazı yazdık, cevabını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

A+A-

‘Su Projesi’ için Gönyeli Çemberi yakınında süren çalışmalarda, “Belediyeden izin alınmadan, İmar Yasası’na da aykırı” bir şekilde dereye yapılmak istenen beton kitleyi Gönyeli Belediyesi’nin mühürlemesinin ardından, dün söz konusu yerde herhangi bir çalışma yapılmadı, projenin Gönyeli Çemberi yakınlarındaki bölümü durdu. Başbakan ise sorunun çözümü için tarafların bir araya gelmesini istedi.

Meltem SONAY

‘Su Projesi’ için Gönyeli Çemberi yakınında süren çalışmalarda, “Belediyeden izin alınmadan, İmar Yasası’na da aykırı” bir şekilde dereye yapılmak istenen beton kitleyi Gönyeli Belediyesi’nin mühürlemesinin ardından, dün söz konusu yerde herhangi bir çalışma yapılmadı.
Başbakan Yorgancıoğlu, şirket yetkililerinin Başbakanlığa çağrılıp uyarıldığını ve kendilerinin de kurallara uyacaklarını belirttiklerini açıklamasına karşın, çalışmayı yürüten Arsan Arıtma ve İnşaat AŞ. - MİTAŞ proje İnşaat AŞ. Ortaklığı Müdürü Özgür Balık, “Sayın Başbakan’a da bizlik bir durum olmadığını ilettik. Devlet Su İşleri’ne çalışmamızın durdurulduğuna ilişkin yazı yazdık, cevabını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

DSİ’den ses yok…

Devlet Su İşleri KKTC Proje Müdürlüğü’nden ise konuyla ilgili bilgi alınamadı. Devlet Su İşleri KKTC Proje Müdürü Birol Çınar’ın Ankara’da olduğu belirtilirken, başka bir yetkiliye de ulaşılamadı.


Başbakan Yorgancıoğlu: “Başbakanlığa çağırdık, uyardık”

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, “Gönyeli Belediyesi’nin önceki gün su temini projesi  inşaat sürecinde dere yatağına yanlış bir müdahale olduğu iddiasıyla mühürleme yapması ve inşaatı sürdüren şirket yönetiminin ‘devletiniz bizi engelleyemez’ şeklinde bir söylemde bulunduğu iddiasıyla ilgili bir soruyu yanıtlarken, herkesin hükümet dahil ülkeye gelecek suyla ilgili olumlu bir düşünce içerisinde olduğunu ve suyun ülkeye gelmesinin iki ülke hükümetlerinin imzaladığı bir uluslararası anlaşma çerçevesinde olacağını söyledi.

“Yerel yönetimlerle istişare ederek iş yürütülmeli”

Yorgancıoğlu, bu anlaşma imzalandıktan sonra ihale sonucunda işi yürütmek için yüklenici bir firmaya görev verildiğini, firmanın da fiilen kendisine verilen koordinatlar çerçevesinde boru döşemesi yaptığını anlattı.

Beton yapıların muhtemel bir aksilikte suyun tahliye edilmesi amacıyla kurulduğunu dile getiren Yorgancıoğlu yüklenici şirketin bunu yaparken bazı konulara dikkat etmesi, ilgili yerel yönetimlerle istişare ederek işi yürütmesi gerektiğini dile getirdi.

“Polisi aradık, göz altına alınan belediye çalışanların serbest bırakılmasını sağladık”

Yorgancıoğlu Gönyeli’de bir sorun yaşandığı bilgisini aldıkları anda polisi arayarak göz altına alınan belediye  çalışanlarının  serbest bırakılmasını sağladıklarını ama aynı zamanda bütün tarafları masaya çağırarak bu sorunun  aşılması için görüşme yapmalarını  istediklerini anlattı.

“Şirkete kurallara uymaları  gerektiğini hatırlattık”

Yorgancıoğlu, dün de söz konusu şirketin yetkililerini ve buradaki sorumlusunu  çağırıp her belediyenin ve ülkenin bazı kuralları olduğunu bu iş yürütülürken ve bu kurallara  uymaları gerektiği konusunda hatırlatma  yaptıklarını anlattı.

Şirket yetkililerinin de bu kurallara  mümkün olduğunca uymak durumunda olduklarını ve şimdiye kadar da bunu  yaptıklarını ifade ettiklerini kaydeden Yorgancıoğlu, “devletiniz  bizi engelleyemez” şeklinde bir söz sarf etmediklerini, “belediyenin burayı mühürleme hakkı yok” dediklerini de kendilerine söylediklerini belirtti.

Yorgancıoğlu, bu tür sorunların önceden hissedilerek ilgili kurumlarla görüşülüp çözülmesi gerektiğini, bu  noktaya  taşınmasının kimseye faydası olmadığını da dile getirdi ve şirketten bu tür konularla ilgili önceden gerekli mercilerle temas kurmasını istediğini belirtti.

Arsan Arıtma ve İnşaat AŞ. - MİTAŞ proje İnşaat AŞ. Ortaklığı Müdürü Özgür Balık: “DSİ’ye yazı yazdık, cevap bekliyoruz”

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ile görüştüklerini ancak Başbakan’a da kendilerinin ‘taraf’ olmadığını ve işverenin projesini hayata geçirdiklerini aktardıklarını ifade eden Özgür Balık, Devlet Su İşleri ve Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’na yazı yazdıklarını ve cevabını beklediklerini kaydetti.
Arsan Arıtma ve İnşaat AŞ. - MİTAŞ proje İnşaat AŞ. Ortaklığı Müdürü Özgür Balık, “Sayın Başbakan’a da bizlik bir durum olmadığını ilettik. Çalışmayı durdurmanın da, değiştirmenin de bizim için bir kaybı yok. Devlet Su İşleri’ne çalışmamızın durdurulduğuna ilişkin yazı yazdık, cevabını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

“Karar mercii biz değiliz”

Geçtiğimiz gün belediyenin müdahalesine karşın, polisin ‘çalışmanıza devem edebilirsiniz’ dediğini belirten Balık, buna rağmen bir tatsızlık yaşanmaması için oradaki çalışmayı durdurduklarını ifade etti.
“Karar mercii biz değiliz” diyen Özgür Balık, Gönyeli Belediyesi ile de aralarında bir sıkıntı olmadığını, ilgili kurumların aralarında uzlaşı sağlaması temennisini belirtti.

Bu haber toplam 4523 defa okunmuştur