1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Muhteşem Gala’da engeller sanatla aşıldı
Muhteşem Gala’da engeller sanatla aşıldı

Muhteşem Gala’da engeller sanatla aşıldı

Kuzey Kıbrıs Turkcell’in ‘Sanat Engel Tanımaz’ yarışması muhteşem bir gala ve ödül gecesiyle davetlilere unutulmaz dakikalar yaşattı.

A+A-

Kuzey Kıbrıs Turkcell’in ‘Sanat Engel Tanımaz’ yarışması muhteşem bir gala ve ödül gecesiyle davetlilere unutulmaz dakikalar yaşattı.

Çok yoğun bir katılımın olduğu Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi’ndeki gecede, yarışmada başarılı isimler ödüllerini aldı, muhteşem dans gösterisi galaya imzasını attı.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar, Milletvekilleri , Lefkoşa Kaymakamı, Dernek ve Sivil Toplum Örgütleri Başkanları,  Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca, Kuzey Kıbrıs Turkcell Yönetim Kurulu Üyesi Günay Çerkez ve Atatürk Kültür Merkezi’ni tümüyle dolduran çok sayıda davetlinin katıldığı gece, engellilere yönelik farkındalığı bir kez daha önce çıkardı.
Yarışmaya katkı koyan Kıbrıs Türk Fotoğraf Sanatçıları Derneği (KIFSAD) Başkanı Mehmet Türkelman, Fotoğrafçılar Derneği (FODER) Başkanı Mehmet Gökyiğit, Fotoğrafhane Derneği Başkanı İsmail Gökçe ve Diyafram Fotoğraf Sanatı Derneği Başkanı Hasan Bağlar da geceye katıldı.

Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği’nin unutulmaz başkanı Mustafa Çelik’in de şiirleriyle anıldığı geceyi, tiyatro sanatçısı Hatice Tezcan sundu.
Kuzey Kıbrıs Turkcell’in engelli alanındaki sosyal sorumluluk projelerinin anlatıldığı ve engelli projeleri ile dünyanın en prestijli organizasyonu olan “Dünya Mobil Mükemmellik Yarışması”nın Los Angelos’taki finalinde yayınlanan video da gecede gösterildi.


Unutulmaz dans gösterisi

‘Sanat Engel Tanımaz’ gala ve ödül gecesisin yıldızı Almanya’dan gelen engelli dansçı Dergin Tokmak’ın büyüleyici performansı oldu.
Dünyaca ünlü engelli dansçı Dergin Tokmak’a Ministry of Dance Ekibi ve Kuzey Kıbrıs Turkcell Dans Kulübü de eşlik etti.
Hiphop dans ekibi Da F.U.N.K'un kurucusu ve Cirque Du Soleil'de “Akrobat ve Değneklerle Dans Eden Adam” olarak ünlenen Dergin Tokmak, çok özel gösterisi ile ayakta alkışlandı.
"Avrupa’nın bir ucundan Kuzey Kıbrıs'a çok özel bir proje ile gelmenin mutluluğunu yaşıyorum" diyen Dergin, bundan sonra Kuzey Kıbrıs Turkcell ile çalışmalarını devam ettireceğini açıkladı.

Engelsiz fotoğraflar ve ödüller

2’nci Sanat Engel Tanımaz Fotoğraf ve Kısa Film Yarışması’nda ödül alan isimler de büyük bir heyecan yaşadı.
Bu yıl “Engelsiz Hayat” temasının işlendiği yarışmada başarılı isimler ilk kez gala gecesinde açıklandı ve eser sahipleri alkışlar arasında sahneye çıkarak, heyecan ve gururunu izleyenlerle paylaştı.
Fotoğraf Kategorisi’nde Arif İşgüzar birinciliği kazanırken, Tevfik Ulual ikinci, Süleyman Kaplan ise üçüncü oldu.
Cüneyt Bayram, Doğay Erçağ ve Oytun Yunak’a ise ‘Jüri Özel Ödülü’ verildi.

‘Kısa Filmler’de ilk üç

“Kısa Filmler” kategorisinde ise “Baba” isimli filmiyle Soner Sert birinciliğe layık görüldü. “Bakış Açısı” isimli kısa filmiyle Berk Koç ikinciliği alırken, Soner Sert “Ses” isimli çalışmasıyla üçüncülük ödülünün de sahibi oldu.
“Jüri Özel Ödülü” ise  "Yeter Ki İste" isimli kısa filmiyle Ömer Cumhur Bulduk’a verildi.
Yarışmada eserleri tanınmış Kıbrıslı Türk yönetmen Derviş Zaim ve fotoğraf sanatçısı Hasan Hüseyin’in başkanlıklarını yaptığı Buket Özatay, İsmail Gökçe, Veysi Soyer, Aşık Mene’den oluşan seçici kurul değerlendirdi.
Ödül Töreni ve Gala Gecesi, kokteyl ile tamamlandı.

 

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Bu haber toplam 2092 defa okunmuştur