1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Genel Kurulda
Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Genel Kurulda

Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Genel Kurulda

Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (KTMMOB) 51’inci Olağan Genel Kurulu bugün yapılıyor.

A+A-

Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (KTMMOB) 51’inci Olağan Genel Kurulu bugün yapılıyor.

KTMMOB Konferans Salonu’nda, Divan Başkanlığı’nın oluşturulmasıyla başlayan Olağan Genel Kurul’da, sırası ile KTMMOB Genel Başkanı Zihni Turkan, Kıbrıs İnşaat Mühendisleri ve Mimarlar Birliği adına Andreas Constatiniu, LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu, Ulusal Birlik Partisi Milletvekili Ersin Tatar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar ve 2’nci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat birer konuşma yaptı.

Açılış konuşmalarının ardından faaliyet ve mali raporların tartışılacağı Genel Kurulda; Genel Başkan ile Yönetim Kurulu, Yüksek Onur Kurulu ve Denetim Kurulu üyelikleri için seçim gerçekleştirilecek.

TALAT: “TOPLUMDA BİLİNÇ YARATMAK GÖREVİNİZ”

2’nci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat Genel Kurul’da yaptığı konuşmada, mühendislerin ve mimarların toplum için yapması gerekenler olduğuna değindi. Talat, buna, toplumda bilinç yaratma görevini örnek verdi.

Girne’deki kat sınırlamasının 4 kattan yukarıya çıkarılması kararının şehir için ciddi sorunlar yaratacağını anlatan Talat, şehrin altyapısı 4 kattan fazla yapıları kaldıracak şekilde olmadığı halde dönemin Bakanlar Kurulu’nun ilgili emirnameleri iptal ettiğini belirtti.

İlgili Bakanlar Kurulu’nun “mimarlık ya da mühendislik bilgisi olmayan kişilerden oluştuğu” yorumunda bulunan Talat, mimarlıkta, mühendislikte ve bilimde siyasete yer verilmemesi gerektiğini söyleyerek, KTMMOB’un bu gibi konularda bilinçlendirici rol oynama görevine işaret etti.

Baz istasyonuna karşı tepkilere de değinen Talat, baz istasyonlarının şehir dışına çıkarılmasıyla telefonların hat bulmak için daha fazla sinyal arayacağını ve daha fazla elektromanyetik alan yayarak, eğer kanser yapıyorsa daha fazla kanserojen etki yaratacağını ifade etti.

Talat, mimar ve mühendislerin bu gibi konularda halka ve hükümetlere bilgi vermesi ve onları bilinçlendirmesi gerektiğini kaydetti.

Geçmiş Yönetim Kuruluna teşekkür eden Talat, yeni Yönetim Kuruluna başarılar diledi.

GÜRPINAR: “MİMAR VE MÜHENDİSLER ASLINDA İNSANLARIN HAYATLARINI PLANLIYOR”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar da yaptığı konuşmada, mimar ve mühendislerin aslında insanların hayatlarını planladığına işaret etti.

KTMMOB’un, iş sağlığı ve güvenliği kurallarının uygulanması konusunda çalışanlar ve işverenler arasında önemli bir köprü olduğunu söyleyen Gürpınar, önümüzdeki dönemde bu konuda birlikle yakın işbirliği içinde çalışacaklarını kaydetti.

Mesleki sertifikasyon ve mesleki eğitim konusunda da gelecek dönemde KTMMOB ile işbirliği yapacaklarını anlatan Gürpınar, ülkenin geleceğini ilgilendiren konularda da birliğin katkılarını beklediklerini dile getirdi.

TATAR: “ŞEHİRCİLİKLE İLGİLİ KONULAR MECLİSE TAŞINMALI”

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili Ersin Tatar da, mimar ve mühendislerin ülkenin en zeki insanları olduğunu ifade ederek, birlik üyelerine ülkeye sahip çıkma çağrısında bulundu.

Ülkede arsa fiyatlarının gittikçe arttığına işaret eden Tatar, bu arsaların çok iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Tatar, şehircilikle ilgili karar ve planların halkla paylaşılıp tartışılarak alınması gerektiğini söyledi.

Şehircilikle ilgili konuların Meclis’e taşınması gerektiğini de söyleyen Tatar, bu konulara önem verilmesini istedi.

FELLAHOĞLU: “KTMMOB KIBRIS SORUNUNA İLGİLİ OLMALI”

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Kadri Fellahoğlu da genel kurulda, birliğin yeni dönemde yoluna daha güçlü şekilde devam edeceğinden emin olduğunu söyledi.

Yeni dönemde, KTMMOB’un Kıbrıs sorununa daha ilgili olması gerektiğini dile getiren Fellahoğlu, KTMMOB’a bağlı odaların birçok otoriteyi elinde tuttuğuna işaret etti ve şunları söyledi:

“Elektrik Mühendisleri Odası yurt dışından getirilecek elektrikli ürünlerin kontrol yetkisini elinde tutuyor ama hala daha ülkeye standart dışı ürünler geliyor. Bunun olmaması gerekir.”

Belediye çalışmalarıyla ilgili bilgi aktaran Fellahoğlu, yeni seçilecek başkan ve yöneticilere de başarılar diledi.

TURKAN: “PROFESYONELLİĞE GEÇİLMELİ”

KTMMOB Başkanı Zihni Turkan konuşmasında, 2012- 2014 çalışma döneminde yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

15 odayla başlanan dönemin Peyzaj Mimarları Odası’nın kuruluşuyla 16 oda ve 4 bin üyeyle tamamlandığını anlatan Turkan, Birliğin amatör çalışma biçimini bırakarak profesyonelliğe geçmesi gerektiğini söyledi.

Turkan, Birlik Yönetim Kurulu’nun alınan kararların hayata geçirilmesi için çalışması; özellikle yöneticilerin yasa ve kurallara uyarak tüm üyelere örnek teşkil etmesi gerektiğini ifade etti.

Çözüm sürecinde KTMMOB’a da önemli görevler düştüğünü ifade eden Turkan, teknik konularda dünya standartlarının yakalanması gerektiğini kaydetti.

Turkan konuşmasının sonunda çalışma arkadaşlarına ve sponsorlara teşekkür etti.

ANDREAS: “İŞBİRLİĞİ DEVAM ETMELİ”

Kıbrıs (Rum) İnşaat Mühendisleri ve Mimarlar Birliği adına Andreas Constatiniu da yaptığı konuşmada, davet için teşekkür etti.

1982’de Londra’da yapılan bir toplantının ardından iki birlik arasında işbirliğinin başladığını kaydeden Constatiniu, 32 yıllık işbirliğinin ardından genç mimar mühendislerin işbirliğini yürütmeye devam etmesi için çalışılması gerektiğini söyledi.

İki birlik arasındaki işbirliğinin önemli olduğunu söyleyen Constatiniu, bu işbirliğinin devam etmesini istedi.

Constatiniu Mağusa’da dün gerçekleşen ayinin önemli olduğunu belirterek, bu gibi girişimlerin artması temennisini dile getirdi.(tak)

Bu haber toplam 2461 defa okunmuştur
Etiketler : ,