1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. MÜDÜRLÜK İÇİN 5 İSİM
MÜDÜRLÜK İÇİN 5 İSİM

MÜDÜRLÜK İÇİN 5 İSİM

Polis Genel Müdür Vekili Pervin Gürler, atama yapılmaması halinde 13 Temmuz’da emekliye ayrılacak

A+A-

 

 

• MÜDÜRLÜK İÇİN 5 İSİM… Genel Müdürlük için konuşulan isimler arasında PGM 2. Yardımcısı Süleyman Manavoğlu, Lefkoşa Polis Müdürü Barbaros Savaşçı, Girne Polis Müdürü Hüseyin Yeşildağlı, Bilgi İşlem Müdürü Hasan Beyar ve Denetleme Kurulu Müdürü Hasan Dayı bulunuyor.

• YASA NEYİ İŞARET EDİYOR?... Polis Örgütü Yasası’na göre gerekli atamanın yapılması için ‘üçlü kararnameye’ ihtiyaç duyuluyor. Yasaya göre Güvenlik Kuvvetleri Komutanı’nın teklifi üzerine, Cumhurbaşkanı, Başbakan, Maliye Bakanı’nın atacağı imza ile hem Polis Genel Müdürü hem de PGM’nin 1. ve 2. Yardımcıları atanabiliyor.


Ayşe GÜLER

Polis örgütünde ‘genel müdür’ bilmecesi sürüyor. 31 Aralık 2013’ten beridir Polis Genel Müdürlüğü’ne vekalet eden Pervin Gürler’in görev süresi 13 Temmuz Pazartesi günü sona erecek.

Gürler, bu süre içerisinde üçlü kararname ile genel müdürlüğe atansa da ‘yaş haddinden’ dolayı bu kez 31 Aralık 2015’te emekliye ayrılacak.

Gürler’in emekliye ayrılmasının ardından gözler Polis Genel Müdürlüğü görevine atanacak isme çevrildi.

5 isim öne çıkıyor

Polis örgütü içerisinde Gürler’in emekliye ayrılması durumda, yasaya göre genel müdürlük için 5 isim öne çıkıyor. 

Yeni Genel Müdür koltuğuna oturacağı konuşan isimler arasında PGM 2. Yardımcısı Süleyman Manavoğlu, Lefkoşa Polis Müdürü Barbaros Savaşçı, Girne Polis Müdürü Hüseyin Yeşildağlı, Bilgi İşlem Müdürü Hasan Beyar ve Denetleme Kurulu Müdürü Hasan Dayı bulunuyor.

Üçlü kararname gerekiyor

Yasaya göre Polis Genel Müdürlüğü ataması yapılabilmesi için üçlü kararnameye ihtiyaç duyuluyor.
Üçlü kararnamede Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Maliye Bakanı’nın imzasına gerek duyuluyor.

Atama yapılsa da Aralık’ta ‘yaş haddinden’ emekliye ayrılacak

Şu anda Ömer Kalyoncu başkanlığında, yeni hükümet kurma çalışmaları devam ederken, oluşturulacak yeni hükümetin PGM konusunda atacağı adım merakla bekleniyor.

Gürler bu sürede Polis Genel Müdürlüğü’ne atansa dahi ‘yaş haddinden’ dolayı 31 Aralık 2015 tarihinde resmen emekliye ayrılacak.

Yasa neye işaret ediyor?

Polis Örgütü Yasası’na göre gerekli atamanın yapılması için ‘üçlü kararnameye’ ihtiyaç duyuluyor.

Yasaya göre Güvenlik Kuvvetleri Komutanı’nın teklifi üzerine, Cumhurbaşkanı, Başbakan, Maliye Bakanı’nın atacağı imza ile hem Polis Genel Müdürü hem de PGM’nin 1. ve 2. Yardımcıları atanabiliyor. Ayni zamanda görevden almalar için de ayni yasal prosedür izleniyor.

Sancılı bir süreç yaşanmış,  atama yapılmamıştı

Hatırlanacağı üzere Eski Polis Genel Müdürü Ahmet Zaim’in emekli olmasının ardından Polis Genel Müdürü’nün kim olacağı yönünde ‘sancılı’ bir süreç yaşanmıştı.
Cumhurbaşkanlığı hükümetin önerdiği Şenay Kebapçı ismini reddederek, bu görev için Pervin Gürler isminde diretmişti.

Kebapçı ismi eski Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ve Maliye Bakanı Zeren Mungan’ın onayı ile 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’na sunulmuş, ancak onay görmemişti.

Bu haber toplam 9173 defa okunmuştur