1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Mücadele yarın başlıyor
Mücadele yarın başlıyor

Mücadele yarın başlıyor

Sekizli finaller için Yalova’da bulunan YDÜ, ilk iki içerisine girerek Birinci Lig vizesi almak istiyor

A+A-

Şükrü BURAĞAN / KTSYD – Yalova

Türkiye Kadınlar Basketbol İkinci Ligi Final Grubu maçları için Yalova’da bulunan temsilcimiz Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ), zorlu maçlar öncesi hazırlıklarını ciddiyetle sürdürüyor. Salı günü Yalova’ya gelen ve burada dünü çift, bugünü ise tek idmanla tamamlayan takımımızda gribal enfeksiyon geçiren Aisha, Begüm ve Oya’nın durumları iyiye giderken, hafif sakatlığı bulunan Yelena ile birlikte yarın Mersin Kurtuluş ile oynanacak ilk maça kadar eksik oyuncu kalmayacağı açıklandı.

Atamtürk: “Herkes başarı için motive durumda”
Kafileye bugün katılan ve yetkililerden takımın son durumu ile ilgili detaylı bilgiler alan Sağlık, Kültür, Spor Daire Başkanı Hakan Atamtürk, zorlu bir süreçten geçerek bu noktaya ulaştıklarını ifade etti. YDÜ’nün çok zorlu gruplardan gelerek final serisine yükseldiğinin altını çizen ve bunu bir avantaja dönüştürmeleri gerektiğine vurgu yapan Atamtürk, iyi kadroları ile bunu başarabileceğini aktardı. Sporcular, teknik heyet ve yöneticilerin oldukça motive olduğunu özellikle belirten Hakan Atamtürk, çok heyecanlı maçlar geçeceğini vurguladı.

Göker: “Fiziki ve mental yeterlilik göstereceğiz”
Yönetici Umar Göker statüler konusunda açıklamada bulunurken, 4 grupta ilk 2’ye giren 8 takımın final grubuna yükseldiğini ifade etti. Burada ilk 2’yi yakalayan takımların Birinci Lig’e çıkacağını söyleyen Göker, bu ekiplerden biri olmak için ellerinden geleni yapacaklarını vurguladı. 9 günde 7 maç oynanacağını, bunun da fiziki ve mental yeterlilik gerektirdiğini aktaran Göker, kendilerinin buna hazır olduğunu ve ayakta kalacaklarına inandığını söyledi.

Güldoğuş: “Takım üst düzey bir profesyonellik içinde”
Takım menajeri Bilgin Güldoğuş ise takımı uyum sağlayabilme adına Yalova’ya daha erken getirdiklerini açıklarken, oyuncuları zihinsel olarak da maçlara hazırladıklarını belirtti. Tek amaçlarının tüm maçları kazanarak Birinci Lig’e çıkmak olduğunu da söyleyen Güldoğuş, oyuncuların üst düzey bir profesyonellik içinde sadece maçlara odaklandığını aktardı. 

Gözeneli: “Herşey yolunda gidiyor”
Yakın Doğu Üniversitesi Baş Antrenörü İlker Gözeneli ise herşeyin yolunda gittiğini ve maçların başlamasını beklediklerini açıkladı. Gözeneli, hem havanın durumuna, hem salona, hem de mevcut şartlara alışma adına erken geldiklerini, bunun da faydasını gördüklerini aktardı.

Maç maç düşündüklerini, her maçı final olarak gördüklerini ve her rakibe saygı duyduklarını aktaran deneyimli antrenör, bu tip turnuvaların sürprizlere açık olduğunu, sakatlık faul problemi ve uyumsuzluk gibi etmenlerin oluşabileceğini, bunlara da dikkat edeceklerini dile getirdi.

Teknik heyeti ile birlikte tüm takımları analiz ettiklerini ve ona göre hazırlık yaptıklarının altını çizen Gözeneli, Kıbrıs’ın sinerjisini hissetmelerinin kendilerine güç vereceğini de sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 1357 defa okunmuştur