1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Mücadele nefes kesti
Mücadele nefes kesti

Mücadele nefes kesti

Mücadele nefes kesti

A+A-

Burhan Gürkan

Kuzey Kıbrıs Otomobil Kurumu (KKOK) geçtiğimiz Pazar günü 2014 KKTC Alpet Drift Şampiyonası’nın üçüncü ayağını gerçekleştirdi. Yarışları kalabalık dirft tutkunu bir kitle takip etti. Cemsa Karting Pisti’nde “Uluslararası Drift Kupası” adı ile gerçekleşen organizasyonda 30 yarışçı yer aldı. Organizasyona ayrıca Güney Kıbrıs’tan da yarışçılar katıldı. Yarış sonunda Güney Kıbrıs’tan Doros Frangeskou birinci oldu.

SÜRPRİZLER YAŞANDI
Organizasyonun antrenmanlarında Yazgın Karakurt yaşadığı mekanik arıza nedeni ile yarışta yer alamazken, sıralama turlarında Güney Kıbrıs’tan katılan yarışmacı Panagiotis Michael sürpriz bir şekilde elendi. Günün süphesiz en büyük sürprizi, 2012 yılında KKTC Drift Şampiyonu İbrahim Yücebaş’ın ilk turda mücadeleye veda etmesi oldu.

EN YÜKSEK PUANI HASKASAP ALDI
Sıralama turlarının en dikkat çeken ismi, 100 puan üzerinden 99 puan alan Enver Haskasap oldu. İkinci turda Enver Haskasap, Doros Frangeskou, Edim Macila, Celal Bozbeyli, Kerim Beşok, Dimitris Hristofi, Ersin Kofalı ve Mustafa Kızılova rakiplerini geçerek çeyrek finale yükseldiler. Bu turda da Enver Haskasap, Celal Bozbeyli, Edim Macila ve Doros Frangeskou yarı finale yükselen yarışçılar oldular.

YARI FİNAL VE FİNAL
Mücadelenin yarı final kısmı heyecanlı geçti. Celal Bozbeyli rakibi Enver Haskasap’ı geçerek finale yükselirken, Doros Frangeskou rakibi Edim Macila’yı geçme başarısı göstererek diğer bir finalist oldu. Finalde rakibi Celal Bozbeyli’yi geride bırakan Doros Frangeskou ise günün birincisi oldu. Edim Macila’nın ikinci olduğu organizasyonda, Enver Haskasap üçüncü, Edim Macila dördüncü oldu. Yarışların ardından düzenlenen ödül töreni sonrasında dereceye girenlere kupa ve madalyaları takdim edildi.

PUAN DURUMUNDA BOZBEYLİ İLK SIRADA
Bu organizasyonun ardından genel klasmanda Celal Bozbeyli, 3 ayak sonunda topladığı 50 puan ile ilk sırada yer aldı. Bu yarışta çeyrek finale yükselen Kerim Beşok 43 puanla ikinci sırada yer alırken, genel klasmanın üçüncü sırasında 40 puanla Edim Macila yer aldı. KKTC Alpet Drift Şampiyonası’nın 4’üncü ayağının 7 Eylül 2014’te yapılması planlanıyor.

Bu haber toplam 1193 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 163. Sayısı

Adres Kıbrıs 163. Sayısı