1. HABERLER

  2. SPOR

  3. MTG U-15 “One Nation Cup”a katılıyor
MTG U-15 “One Nation Cup”a katılıyor

MTG U-15 “One Nation Cup”a katılıyor

Gazimağusa Belediyesi’nin katkılarıyla İzmir Büyük Şehir Belediyesi’nin organize ettiği uluslararası “One Nation Cup 2013 U-15 Futbol Turnuvası”na katılacak olan Mağusa Türk Gücü U-15 takımı yarın İzmir’e gidecek

A+A-

Gazimağusa Belediyesi’nin katkılarıyla İzmir Büyük Şehir Belediyesi’nin organize ettiği uluslararası “One Nation Cup 2013 U-15 Futbol Turnuvası”na katılacak olan Mağusa Türk Gücü U-15 takımı yarın İzmir’e gidecek

Kaya Emiroğlu
Mağusa Türk Gücü U-15 Futbol takımı, Gazimağusa Belediyesi’nin katkılarıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin organize ettiği uluslararası “One Nation Cup 2013 U-15 Futbol Turnuvası ”na katılmak üzere cumartesi günü İzmir’e gidiyor. İzmir Büyükşehir Beldiyespor, Güney Afrika, Çin, Azerbaycan, Yeni Zelanda, Türkiye ve Almanya’dan takımların katılacağı turnuva 19-25 Mayıs tarihleri arasında Bucaspor tesislerinde yapılacak. MTG U-15 Takımı turnuvaya KKTC’yi temsilen katılacak.

“Futbol oyna, arkadaşlar kazan”
“Futbol oyna, arkadaşlar kazan” sloganıyla iki veya üç yılda bir farklı ülkelerde düzenlenen turnuva bu yıl İzmir’de yapılacak. Gazimağusa Belediyesi’nin girişim ve katkılarıyla bu önemli turnuvaya KKTC’yi temsilen katılacak olan Mağusa Türk Gücü kafilesinde Teknik Direktör Ahmet Ogan, Antrenör Talat Şentürk, Kulüp asbaşkan ve basın sözcüsü Tolga Özçelik ve yönetici Kaan Devran ile 16 futbolcu yer alıyor. Dörderli iki grupta düzenlenen turnuvada MTG A Grubu’nda Türkiye, Azerbaycan, Çin ile birlikte yer alıyor. Toplam sekiz takımın katılacağı turnuvada B Grubu’nda ise Güney Afrika, Yeni Zelanda, Almanya ve İzmir Büyükşehir Belediyespor ekipleri yer alıyor.

Program belli oldu
Turnuva programı ise belli oldu. Buna göre Mağusa Türk Gücü U-15 Takımı pazartesi 11.30’da Çin’le, salı günü11.00’de Türkiye’yle ve çarşamba günü 9.00’da Azerbaycan’la karşılacak. Sarı yeşilliler yarı finale yükselirlerse perşembe günü diğer gruptan çıkacak ve çapraz eşleşmeyle belli olacak rakipleriyle mücadele edecekler. Turnuvanın final maçı ise Cuma günü yapılacak. Pazar günü ise kortej ve konser olacak. Saat 18.00’de tüm sporcuların katılacağı kortej yürüyüşünün ardından Havagazı Kültür Merkezi’nde İzmir Büyük Şehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu bir konuşma yapacak. Konuşma sonrası ise Gündoğdu Meydanı’nda açılış konseri yer alacak. Kafilelerin kalacağı oteller ise Armis, İsmira ve Marla olarak belirlendi.  Bu arada MTG U-15 Takımı Pazar günü sabah ve öğle olmak üzere iki kısa çalışmayla son hazırlıklarını tamamlamış olacak. Kafile ayrıca turnuva boyunca nezaket ziyaretlerinde ve temaslarda bulunacak.

OGAN: “Deneyim ve kendimizi sınama açısından önemli bir tecrübe”
Mağusa Türk Gücü U-15 Teknik Direktörü Ahmet Ogan, altyapılarda ilk kez böyle uluslar arası nitelikte bir organizasyona katıldıklarını belirterek “Hem deneyim, hem de kendimizi sınama açısından önemli bir tecrübe olacaktır.” şeklinde konuştu. Ogan turnuvayla ilgili şunları söyledi:
“Özellikle altyapıda uzun yıllar görev yapan birisi olarak bu tür organizasyonların ülkemiz futbolcusunun ve futbolunun gelişimi açısında büyük önemi olduğunu düşünüyorum. Oradaki organizasyonda ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek için gerekli mücadeleyi vereceğiz. Bu organizasyona katılmamızı sağlayan ve kaynak yaratan Gazimağusa Belediye Başkanı Oktay Kayalp’a ve yetkililerine, MTG Başkanı Altunay Fahri ve yönetimine şahsım ve takımım adına teşekkür ederim.”

Bu haber toplam 2097 defa okunmuştur
Etiketler : ,