1. HABERLER

  2. SPOR

  3. MTG şölenle başladı
MTG şölenle başladı

MTG şölenle başladı

Mağusa Türk Gücü Futbol ‘A’ takımı 2013-2014 sezonunun resmi açılışını dün Mağusa Canbulat Stadı’nda gerçekleştirdi.

A+A-

Kaya EMİROĞLU

Mağusa Türk Gücü Futbol ‘A’ takımı 2013-2014 sezonunun resmi açılışını dün Mağusa Canbulat Stadı’nda gerçekleştirdi. Kulüp lokalinde bir araya gelen sporcular, ilk olarak Kaleiçi’nde bulunan şehitliğe giderek kulübün kurucularının ve şehitlerin mezarlarını ziyaret ederek çelenk koydular, saygı duruşunda bulunarak dua okudular. Daha sonra ise yönetim kurulu üyeleri, tüm sporcular, teknik heyetler, kulüp üyeleri, taraftarlar ve aileler kulüp lokalindeki törende biraraya geldiler. Burada bir konuşma yapan Mağusa Türk Gücü Kulüp Başkanı Altunay Fahri, birlik ve beraberliğin önemini bir kez daha hatırlattı. Üyelerin ve camianın takıma olan desteğinin bu sezon daha da fazla olması gerektiğini altını çizen Fahri, kulüp takımlarının futbolcularını almaya çalışanlar olduğunu ve bunun amacının kulübe darbe niteliğinde olduğunu belirtti. Bunun için camianın birlik ve beraberliğinin daha da fazla artması gerektiğinin altını çizen Fahri, sporcuların bu sezon randımanlı bir şekilde çalışarak ellerinden gelenin en iyisini yapacaklarına olan inancını belirtti. Fahri, geçen sezonu hatırlatarak “Geçen sezon yaşadığımız sıkıntıyı bu sezon yaşamamalıyız.” şeklinde konuştu. Konuşmanın ardından takım kaptanları Hasan Tamel ve Osman Çobanoğlu, kulübün kurucularından ve eski yöneticilerinden Şehit Hüseyin Akilhoca’nın büstüne çelenk koydular. Bu arada lokal binasında kokteyl de verildi.

İlim Final Dergisi Dershaneleri’yle protokol

Öte yandan yine kulüp lokalinde İlim Final Dergisi Dershaneleri’yle bir burs protokolü imzalandı. Kulüp Basın Sorumlusu ve Yönetim Kurulu üyesi Tuncer Tuncergil, imza töreninde yaptığı konuşmada kulübün sportif etkinliği yanında bu protolle eğitime de katkı koyacağını belirterek İlim Final Dergisi Dershaneleri Yöneticisi Ferhan İlhan’a desteklerinden dolayı teşekkür etti. Protokolle ilgili bilgi de veren Tuncergil, kulüpte lisanslı olarak futbol oynayan 12-19 yaş arası tüm sporcuların, MTG çatısı altında oynamaya devam ettiği sürece İlim Final Dergisi Dershaneleri’nden %30 burslu eğitim alabileceğini belirtti. Tuncergil, maddi durumu iyi olmayan sporcuların en fazla üçünün de gerektiği taktirde %100 burslu olarak eğitim alabileceklerini kaydetti. Protokole kulüp adına Başkan Altunay Fahri, İlim Final Dergisi Dershaneleri adına da yönetici Ferhan İlhan imza koydular. İlim Final Dergisi  Dershaneleri Yöneticisi Ferhan İlhan da imza töreninden sonra yaptığı konuşmada MTG ile böyle bir protokole imza koymaktan duyduğu memnuniyeti belirtti. İlhan, kulübe eğitim anlamında katkı koyacak olmalarının ise kendilerini ayrıca sevindirdiğini kaydetti.

Canbulat’ta açılış

Canbulat Stadı’nda gerçekleştirilen açılış töreninde A Takım ve U-19  takımları teknik direktör ve antrenörleri yönetiminde ilk çalışmalarını gerçekleştirdiler. A Takım Teknik Direktör Ali Oraloğlu ve yardımcısı Batu Seyis, U-19 Takımı ise Antrenör Talat Şentürk yönetiminde bir süre çalıştılar. Açılış töreninde yer alan U-15, U-13 ve minik takım oyuncuları da renkli görüntüler oluştururken Antrenörleri Halil Erdoğuş nezaretinde kendi aralarında maç yaptılar. Açılış törenine çok sayıda taraftar ve minik sporcuların aileleri katıldı. Resmi açılışta Kulüp Başkanı Altunay Fahri ve diğer yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundular. A Takım çalışmasına 18 sporcu katılırken, Uğur Gök, Erol Aksunlar ve Nurettin Gecekuşu antrenmanda yer almadılar.

Bu haber toplam 1482 defa okunmuştur
Etiketler :