1. HABERLER

  2. ARŞİV

  3. MTG Serdarlı’dan vurgun yedi
MTG Serdarlı’dan vurgun yedi

MTG Serdarlı’dan vurgun yedi

Çok enteresan maçların oynandığı ve ilginç sonuçların alındığı bir ligde maç seyretmeye devam ediyoruz. Bu maça çıkarken ev sahibi Mağusa Türk Gücü takımı 22 puanla beşinci sırada ve bir üstünde yer alan B.Bağcıl ile puan farkı 10 iken; 11. sırada yer ala

A+A-

 

 

Çok enteresan maçların oynandığı ve ilginç sonuçların alındığı bir ligde maç seyretmeye devam ediyoruz. Bu maça çıkarken ev sahibi Mağusa Türk Gücü takımı 22 puanla beşinci sırada ve bir üstünde yer alan B.Bağcıl ile puan farkı 10 iken; 11. sırada yer alan Hamitköy ile arasındaki puan farkı 3, 10. sırada dünkü rakibi Serdarlı ile ise sadece 2 puanlık bir fark bulunmaktaydı. Yani bugün yenildiği 10. sıradaki rakibi bu galibiyetle 5. sıradaki MTG’nin puan sıralamasında üstüne çıkabilmektedir.

Geçen hafta oyundan alındığı için tepki göstererek sahayı terk eden fakat ilk antrenmana gelerek hocası ve arkadaşlarıyla antrenmanda yaptığının doğru olmadığını kabul eden ve diğer antrenmanlara katılmayıp artık sahaya çıkmayacağını beyan eden Ali ve sakatlıktan tam çıkmadığı için teknik heyetin oynatmayı düşünmediği Engin’den yoksun (takım kadrosunda yer alsa da) olarak Mağusa deplasmanına geldi. Serdarlı takımında hedef teknik heyet tarafından galibiyet olarak belirtilse de, sahadaki oyun temkinli ve önce 1 puanı garantiye alma, bir gol bulursa da 3 puanla evine dönme üzerin kurulu bir görüntü hakimdi.

Mağusa Türk Gücü ise ikinci devre deplasmanda galip gelen fakat sahasında da oynadığı maçları kaybeden bir takım görüntüsünden kurtulmak ve istikrarı yakalamak için bu maçtan mutlaka galip gelerek 3 puanı almak iyice rahatlamak üzerine planlar yapılmıştı.

Daha maçın ilk dakikasında Uğur’un soldan ceza sahasına inerek yerden attığı sert şutun yan ağlarda kalması maçı ne kadar istediklerinin göstergesiydi. İlerleyen dakikalarda bastıran şiddetli yağmur her iki takımında pas yapması ve oyun oynamasını zorlaştıran bir etken olarak oyunu olumsuz etkiledi. Ayer ve Reşat’ın kenarlarda, önlerinde de Cemal ve Nurettin’in çift ön libero görüntüsüyle sahada yer alan MTG takımı, ileride Conteh ve ona destek olarakta Uğur, M.Diallo ve Erol’un vereceği destekle gol bulmaya çalıştı. İlk yarıda kontrollü ve temposuz oyunun neticesi de doğal olarak golsüz bir ilk yarı izlememize neden oldu.

Yaklaşık bir saat sahada kalan fakat İbrahim Faye’nin markajından kurtulamayan Conteh oyundan alınarak yerine Osman Çobanoğlu sahaya sürülünce saha içi dizilişini de değiştiren MTG, Cemal Astanı da çıkarıp genç oyuncu Turgut Kaçar’ı hücum hattında görevlendirerek gol bulmaya çalıştı. Kaygan zeminden dolayı her iki takımında hata yapmama üzerine ikinci yarıya da bu oyun anlayışını yansıttığı bir görüntü vardı. Bu anlayışla oynayan ev sahibi MTG takımı ikinci yarıda Hasan Tamel’in uzaktan attığı serbest atışının üst direkte patladığı, Cemal’in köşe atışından gelen topu kale içinde kaleciye nişanladığı, Kadir’in ceza sahası içinde verdiği pası Erol’un gole çeviremediği, Uğur’un yan direklere nişanladığı iki şutunun yanı sıra; kaleci Özgür’ün havadan yumuşak bir şekilde kalesine gelen topu elinden kaçırıp üst direkten dönen topu gol yapamayan MTG takımın gol pozisyonları vardı.

Buna karşılık İbrahim Faye’ni ileri çıkarak İbrahim Kabore’nin havadan verdiği pasa vurduğu kafa şutu ve serbest atışlardan kaleyi yokladıkları pozisyonlarla gol aradığı maçta, atamayana atarlar gerçeği maçın normal süresinin son dakikasında geldi. Ağırlaşan zeminde yorulan kaptan Efe’nin yerine oyuna giren Edis’in ileri çıkarak gol arayan ve geri dönemeyen Ayer’in boşattığı kanattan getirdiği topu Fikri’nin de hatasıyla Ufuk fırat’a altı pasın içinde kafa vuruşu şansı verince Serdarlı aradığı gole kavuştu ve altın değerinde üç puanı bire bir rakibini sahasında yenerek elde etmiş oldu.

Serkan Şimşek ve yardımcıları ağırlaşan zemin ve her iki takımında bulundukları yer itibariyle zor geçen maçı iyi bir yönetimle tamamlayarak  ileriki haftalar içinde umut verdiler.

 

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 922 defa okunmuştur