1. HABERLER

  2. SPOR

  3. MTG CANBULAT’I KAPATACAK
MTG CANBULAT’I KAPATACAK

MTG CANBULAT’I KAPATACAK

Bugün 70. yılını kutlayacak olan ülkemizin köklü kulüplerinden Mağusa Türk Gücü başkan ve yönetimi, Canbulat Stadı’nın kapılarını diğer kulüplere kapatıyor

A+A-

Hüseyin KIRAL

1945’den beridir ülkemizde faaliyetlerini sürdüren Mağusa Türk Gücü (MTG) bugün 70. yılını yönetim, taraftar ve futbolcuları ile birlikte tarihi Canbulat Stadı’nı çevreleyen hisarın üstünde kutlayacak. MTG Kulüp başkanı Şükrü Şemmedi’nin YENİDÜZEN’e yaptığı açıklamaya göre önce saat 15.00’te başlayacak olan kutlamalarda kulübün kurucularından olan Hüseyin Akil’in kulüp binasının önünde bulunan büstüne çelenk konulacak. Daha sonra taraftar ve futbolcularla birlikte tarihi Canbulat Stadı’nı çevreleyen hisarın üzerine çıkılacak ve oradan 70. yıl pastası kesilecek.

Şemmedi “Kutlamalardan sonra Canbulat Stadı’nın kapılarını kapatacağız”

MTG kulüp başkanı Şükrü Şemmedi yaptığı açıklamda, kutlamanın ardından yönetimin almış olduğu karar doğrultusunda Canbulat Stadı’nın kapılarını, stadı kullanan diğer takımlara kapatacaklarını belirtti.

Şemmedi, dört yıl önce yapılan sentetik çim zemin sayesinde stadın kullanılmaya başlandığını, ancak geçen bu dört yıl zarfında gelmiş geçmiş hiçbir yetkilinin bu zemine hiçbir müdahalede bulunmadığını söyledi.

Başkan Şükrü Şemmedi, “Sentetik çim zemin bakımsızlıktan o kadar yıprandı ki, çocuklar çimde değil sanki beton zemin üzerinde futbol oynamaya çalışıyorlar” dedi.

Bu sahanın kendilerine bile yetmediğine dikkat çeken MTG başkanı Şükrü Şemmedi, “Kutlamaların ardından stadın kapılarını kapatıp, Çarşamba günü İskenderun’dan gelecek olan uzman kişiler tarafından tamamen kulübün olanakları içerisinde zemini düzeltmeye çalışacağız” dedi.

“Sakatlar ordusuna döndük”

MTG kulüp başkanı Şükrü Şemmedi, futbolcularının Canbulat Stadı’nın sertleşen zemininde oynamaktan dolayı sakatlar ordusuna döndüğünü belirtirken, bu hafta oynayacakları Doğan Türk Birliği maçı ile birlikte 24’üncü hafta oynayacakları Gençler Birliği maçına kadar stadın bakımda olacağını sözlerine ekledi.

Şükrü Şemmedi, sentetik zemin için gerekli olan granülü ve düzetmeyi yapacak olan makinenin ülkemizde olmadığını, alınması içinde Spor Bakanlığı’nın hiçbir çaba sarf etmediğini, sadece Canbulat Stadı’nın değil tüm sentetik çim zemini olan statların bakıma muhtaç olduğunu vurguladı. Şemmedi, “Bu nedenle stadımızı düzelttikten sonra sahanın kullanımını sadece MTG olarak biz yapacağız” dedi.

Bu haber toplam 3128 defa okunmuştur