1. HABERLER

  2. SPOR

  3. MTG: “Adalet istiyoruz”
MTG:  “Adalet istiyoruz”

MTG: “Adalet istiyoruz”

Mağusa Türk Gücü A2 Antrenörü Talat Şentürk, geçtiğimiz gün Lapta A2 takımıyla deplasmanda yaptıkları maç sırasında ve sonrasındaki gelişmelerle ilgili bir basın toplantısı düzenledi.

A+A-

Ersin Orkoz

Mağusa Türk Gücü A2 Antrenörü Talat Şentürk, geçtiğimiz gün Lapta A2 takımıyla deplasmanda yaptıkları maç sırasında ve sonrasındaki gelişmelerle ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Neredeyse sezon başından beridir A takımda oynayan oyuncuların, erteleme olması ve tüzüklerin eksikliği nedeniyle geçtiğimiz gün Lapta A2 takımında oynamasına ve maç sonrasında aleyhlerinde yapılan tezahüratlara büyük tepki gösteren Şentürk, KTFF tarafından hazırlanan tüzüklerin de yetersizliğini dile getirdi.

Şentürk şunları söyledi: “Canımız yandı. Başka kulüplerinin canı yanmasın. Böyle bir karar almışsa KTFF, A takım müsabakasında oynayan oyuncuların A2 müsabakasında aynı gün oynamasında adalet yoktur. Lapta takımını suçlamıyorum. Ancak, Lapta A2’nin aldığı sonuçlar da ortadadır. Rakipleri Yenicami’ye 9-1, Küçük Kaymaklı’ya 7-0, Mormenekşe’ye 12-2, Gönyeli’ye 8-0, Cihangir’e 10-1 ve ligin en kötü takımı olarak nitelendirilen Bağcıl’a 5-2 yenilmiştir. Mağusa Türk Gücü erteleme maçına gelindiğinde ise bir iddiası olmayan bir takımın tüzüklerin eksikliği nedeniyle şampiyonluk maçı gibi oynaması  düşündürücüdür. A2 takımlarında hedef her zaman A takıma yetenekli sporcular yetiştirmektir. MTG A2 olarak kendimizi kanıtladık. Şampiyonluk başarısını yaşadık. Sezon başından beri A Takıma oyuncu yetiştirme amacındayız. Bunu da oyuncu kazandırarak gösteriyoruz. Dün 25 genç sporcumun futbola küsüşünü izledim ve yaşadım. Bu oyuncularımın futbola geri döndürmeyi nasıl yapabilirim diye şimdi düşünüyorum. Lapta’yı kötüleme veya Yenicami’nin vermiş olduğu emekleri hiçe sayma amacım yok. Sadece adalet arıyoruz. Biz yandık, başkaları yanmasın. Futboldan biraz anlayanlar MTG’nin gidip te normal şartlarda Lapta’ya golsüz berabere kalmayacağını bilir. Birbirimizi kandırmayalım. Ben yine de kimseyi suçlamıyorum. KTFF’yi göreve davet ediyorum.”

Mehmet Altın konusu

“Bir başka önemli konu da Yenicami futbolcusu Mehmet Altın’dır” diyen Şentürk şunları kaydetti: “Belgelerde sunduğum gibi söz konusu futbolcu 13.02.2015 tarihinde TFF’ye kayıtlı Kestel Amatör Spor Kulübü’ne lisans çıkarmıştır. Tüzüğümüzde de yazdığı gibi eğer KKTC dışında bir ülkede lisans çıkarılmışsa ve görev almışsa lisans çıkarılış tarihinden itibaren o ülkenin futbolcusu olan bir oyuncunun KKTC lisansı iptal olur. Böyle bir futbolcunun DTB - Yenicami A2 maçında sadece bu maç için getirilip oynatılması tüzüğe aykırıdır. Ayrıca soruyorum, bu oyuncu neden A takımda değil de A2 takımında oynatılmıştır? Üstelik bu oyuncu sezon başından beri A takımda oynamaktadır. İkinci devre maçları başladıktan sonra önceki veya sonraki maçlarda neden oynatılmadı? Bir tek bu maçta oynadı ve itirazlar olunca sonrasında ülkeye geri gelmedi. Bu konu Muhaceret’ten de kanıtlanmıştır. DTB maçı zor olduğu için ve ligin kader maçlarından biri olduğu için bu maçta oynatılmıştır. Ve bu maçı Yenicami takımı 1-0 kazanmıştır. Ben burada da adalet arıyorum. Nasıl Sayın KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu çıkıp basına açıklama yaparken biz “pi*”miyiz, veya “evredo”muyuz diye sormuştur, ben de ona soruyorum, biz MTG A2 olarak 25 genç sporcum pi* mi, ya da evredo mu? Yoksa Yenicami büyük bir camia ve Lefkoşa takımı olduğu için tüzükler onlar için geçersiz mi oluyor? Dün yaşadığım olay Kıbrıs Türk Futbolu’na kara bir leke olarak yazılmıştır.”

Tezahüratlara tepki

“Maç kaybedebiliriz, ancak Lapta futbolcularının maç sonrası orta yuvarlağa toplanarak “Şampiyonluk yarınlara kaldı, MTG güle güle Yenicami şampiyon” şeklinde tezahürat yapmalarını kendilerine yakıştıramadım” diyen Şentürk “Herkesi göreve davet ediyorum. Eğer bu ülkede adalet varsa herşey yerinde ve zamanında olur. Şimdi, agresif ve duygusallık içerisinde olabilirim ancak benim yaşadığım bu durumu herkes bilebilir hatta da yaşamış da olabilir. Maç sonrasında belirttiğim tezahüratlar sırasında arbede çıkmaması için oyuncularımı kontrol etmeye çalışırken tişörtlerim yırtıldı. Soyunma odasına zor girdik. Bu da MTG Kulübü’nün büyüklüğüdür. Pasif bir antrenör olsaydım ve takım üzerine ağırlığım olmasaydı, Lapta oyuncularının tezahüratı sonra saha arenaya dönebilirdi.” dedi.

Bu haber toplam 2082 defa okunmuştur