1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Mormenekşe kupaya kilitlendi
Mormenekşe kupaya kilitlendi

Mormenekşe kupaya kilitlendi

Tarihinde ilk kez kupa finaline yükselme başarısı gösteren Mormenekşe, sonraki adım olarak kupayı kaldırmak istiyor

A+A-

Necmi Belge

Süper Lig’de tarihinde gösterdiği en büyük başarıya doğru yürüyen Mormenekşe, aynı şekilde 63 yıllık tarihinde ilk kez finale yükseldi. Doğu bölgesi ekibi bu noktadan sonra Pepsi Kıbrıs Kupası’na kilitlendi.

Konu ile ilgili olarak YENİDÜZEN’e konuşan Mormenekşe  Kulübü başkanı Metin Menekşeli, bundan sonraki hedefin Pepsi Kıbrıs Kupası’nı müzelerine götürmek olduğunu söyledi.

Finale çıkmak duygulandırdı
Menekşeli, kendi söylemiyle babalarının kendilerine  emanet ettikleri Mormenekşe kulubünde, ilk kez böyle bir kupada finale çıkmalarının kendisini duygulandırdığını belirtti.

1982’den, 1994’e futbolcu olarak hizmet ettiği  Mormenekşe kulübünde  1995 yılından başlayarak aralıklarla 10 yıl fiili kulüp başkanlığı, başkan olarak yer almadığı dönemlerde de  Asbaşkanlık ve yöneticilik yaptığını anımsatan Menekşeli, Mormenekşe’de tarihi günler yaşandığını vurguladı.

Menekşeli: “Tarih yazdık”
Başkan Menekşeli, evinden daha çok  zaman geçiridiği kulübün iyi ve kötü günlerinde hep yanında olduğunu ifade ederken, bu sezon ligde gösterdikleri başarı yanında iki kez yarı finalden döndükleri Pepsi Kıbrıs Kupası’nda finale yükselerek, adeta  bir tarih yazdıklarının altını çizdi.

Bu noktaya gelirken başta Teknik Direktörleri Eralp Şerifoğlu, futbolcularının yönetim kurulu  ve en önemlisi Mormenekşe camiasın payının büyük olduğunu dile getiren Başkan Menekşeli, Eralp Şerifoğlu’na ayrı bir sayfa açmak gerektiğini söyledi.

“Şerifoğlu ile daha iyi başarılara yürüyeceğiz”
Özellike, yıllardır kendilerine  sahip çıkan ve takımlarını bu noktaya getiren Eralp Şerfioğlu’na teşekkür ettiklerini ifade eden Başkan Menekşeli, Şerifoğlu ile daha iyi günlere ve başarılara yürüyeceklerine inandığını belirtti.

Başkan Menekşeli, futbol oynadıkları  dönemlerde böyle bir başarıyı yakalayamadıklarını anımsatırken, başkan olarak böyle bir başarıyı yöneticileri, teknik adamı, futbolcuları ve camiları ile birlikte yakaldıkları için için mutlu olduğunu ifade etti.

Finalde karşılaşacakları K-Pet Süper Lig şampiyonu Yenicami’nin şampiyonluğunu kutladıklarını belirten Başkan Menekşeli ne var ki finalde Yenicami’yi yenip, Pepsi Kıbrıs Kupası’nı kazanmak istediklerini sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 1498 defa okunmuştur