1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Moody’s: “Kırmızı krediler kırmızıya vurdu”
Moody’s: “Kırmızı krediler kırmızıya vurdu”

Moody’s: “Kırmızı krediler kırmızıya vurdu”

Moody’s, Kıbrıs Rum para-finans sisteminde hareketsiz kredilerin en üst seviyeyi gördüğü ve artık düşüşe geçtiği değerlendirmesinde bulundu.

A+A-

 

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Kıbrıs Rum para-finans sisteminde hareketsiz (kırmızıya düşen) kredilerin en üst seviyeyi gördüğü ve artık düşüşe geçtiği değerlendirmesinde bulundu.

Fileleftheros’un “Moody’s: Kırmızı Krediler Kırmızıya Vurdu” başlıklı haberine göre, Moody’s analizcileri, Nisan’da 27,7 milyon Euro olan hareketsiz kredilerin Mayıs’ta 26,9 milyon Euro’ya düştüğünü, sorunlu kredilerde gözlemlenen 800 milyon Euro’luk düşüşün son iki yıldan sonra aylık bazda kaydedilen en yüksek düşüş rakamı olduğunu saptadı.

Moody’s analizcilerinin “Cypriot Banks Non Performing Loans may be near to peak” raporunda, “Kıbrıs Bankası”nın kredi notu Caa3 ve Hellenic Bank’ın notu da Caa2 olarak gösterildi.

Moody’s, Yunanistan’ın Euro Bölgesi’nden çıkmasını ana senaryo olarak görmemesine karşın böyle bir durumda, kredileri yeniden yapılandırma çabalarının rayından çıkacağını ve K.Rum bankalarına olumsuz etki edeceğini değerlendirdi. TAK

Bu haber toplam 1454 defa okunmuştur