1. HABERLER

  2. SPOR

  3. “MOK’u kurtarma çabamız sürecek”
“MOK’u kurtarma çabamız sürecek”

“MOK’u kurtarma çabamız sürecek”

Spor Federasyonları KKTC Milli Olimpiyat Komitesi ile ilgili açıklama yaptı

A+A-

Spor Federasyonları, KKTC Milli Olimpiyat Komitesi (MOK) ile ilgili açıklamalarda bulundu. Federasyonlar Basın Sözcüsü Aşkın Burcu imzası taşıyan açıklamada “Uluslararası Olimpiyat Komitesi kurallarını, Dernekler ve Birlikler Yasası ve Spor Yasasını hiçe sayan KKTC MOK’un üç-beş kişinin esaretinden kurtarılması yönünde özveriyle sürdürülen çalışmalarımız önümüzdeki günlerde yeni bir ivme kazanacaktır” denildi. Açıklamada ayrıca hukukçularla sürdürülen çalışmaların tamamlandığı, Yüksek İdare Mahkemesi’ne başvurulacağı, ayrıca Cumhurbaşkanı, Meclis Başkanı, Başbakan ve ilgili bakanlarla görüşmeler yapılacağı belirtildi.

Açıklama
“Ülkemizde faaliyet gösteren spor federasyonları KKTC MOK konusunu görüşmek ve 2015 Uluslararası Dr. Fazıl Küçük Spor Oyunları için çalışmalara başlamak üzere 12 Mayıs Salı gün saat 18.00’de Eziç Lefkoşa’da toplanacaklardır. Sözde KKTC MOK yönetiminin gerçekleştirdiğini iddia ettiği Olağanüstü Genel Kurul ve bugün gerçekleştireceği duyumunu aldığımız toplantı hakkında aşağıdaki Basın Bildirisi ile kamuoyunun ve ilgililerin bilgilendirilmesi gereği duyulmuştur.  

“Mahkeme henüz karar üretmemiştir”
“Ülkemizde faaliyet gösteren spor federasyonlarının, KKTC Milli Olimpiyat Komitesi derneği Tüzüğü’nün Dernekler ve Birlikler Yasası ile Uluslararası Olimpiyat Komitesi kurallarına uygun hale getirilerek ülke sporunun hizmetine girebilmesi için on yıldır sabırla ve özveriyle sürdürdüğü çalışmalar kamuoyu tarafından bilinmektedir. Dernek başkanlığına seçilen Serdar Savim ve ekibinin Olağanüstü Tüzük Genel Kurulu sözü vermesi üzerine 2013 yılında tüm federasyonlar yıllar sonra üyelik aidatı yatırmak suretiyle derneğe yeniden üye olmuşlardır. Ancak bu gelişimi hazmedemeyen Yönetim Kurulu üyeleri Serdar Savim’i kural dışı uygulamalarla görevden alıp yerine Atilla Mahmutoğlu’nu seçmeye kalkışınca Girne Kaymakamlığı savcılıktan aldığı görüş doğrultusunda Serdar Savim’in başkanlığının devam ettiğine karar vermişti. Atilla Mahmutoğlu ve KKTC MOK’nin Girne Mahkemesinde açtığı dava üzerine Mahkeme hale hazırda Başkan olan Serdar Savim’in başkanlık yetkilerine idari tedbir koymasıyla KKTC MOK başkansız kalmıştır. Henüz devam eden mahkeme sürecinde ne Atilla Mahmutoğu ne de KKTC MOK lehine hiçbir karar üretilmemiştir.”

“MOK 2013’ten beri başkansız”
“Eyüp Zafer Gökbilen zamanından kalma tüzüğü diğer birçok şey gibi Yönetim Kurulu ve Genel Kurul toplama yetkisini başkana verdiğinden zaten faaliyetleri ve meşruluğu on yıldır tartışılan KKTC MOK mahkeme kararıyla Başkansız kaldığı 2013 yılından beridir tamamen faaliyetsiz durumdadır. İlgili Mahkemenin koyduğu idari tedbirin ardından yıllardır, KKTC MOK Yönetimi sadece bir tek etkinlik yapmıştır. Şubat 2014 te bir Mali Genel Kurul yapmaya çalışmışlar ancak üyelere çağrı yapılmadığı için, o da Kaymakamlık tarafından geçersiz kılınmıştır.”

“Mahkeme emrine karşı gelindi”
“İlgili mahkeme son duruşmasında taraflara aralarında anlaşma sağlamak görevi vererek durumu değerlendirmek üzere davayı 20 Mayıs tarihine ertelemiştir. Ancak, sözde KKTC MOK yönetimi her zamanki kural ve yasa tanımaz tutumuyla bu kez mahkeme emrine karşı gelerek ve sanki mahkeme emretmiş gibi göstererek, 12 Nisan tarihinde sözde Olağanüstü G.K. gerçekleştirmeye kalkmıştır. Daveti KKTC MOK Başkanı imzasıyla Atilla Mahmutoğlu tarafından yapılan ve daha davet sırasında spor federasyonlarının oy kullanamayacağı bildirilen bu toplantı ve bu toplantıda alındığı iddia edilen kararlar ve sözde seçilenlerin hiçbir hukuki geçerliliği olmadığı gibi spor federasyonları açısından da asla kabul edilemez bir durumdur”

“Geçersiz temsilciler”
“KKTC MOK faaliyetsiz duruma düştüğü için Tekvando Federasyonu dışında hiçbir federasyonun üyelik aidatı yatırmadığı bilinmektedir. Kendi tüzüğü gereğince Yönetim Kurulu’na seçileceklerin dördünün federasyon temsilcisi olması gerektiğinden, seçtiklerini iddia ettikleri Yönetim Kurulu’nda Atilla Mahmutoğlu’na Atıcılık, Güner Burgul’a Bisiklet ve Tümer Öztürk’e ise Cimnastik federasyonunun temsilcileri olarak ver verilmeye çalışılmıştır. Ancak isimleri kullanılmaya çalışılan Atıcılık, Bisiklet ve Cimnastik federasyonları, yukarıda adı geçen kişilerin federasyonlarını temsil etmediklerini ve kendilerine ne G.K.’a katılmak ne de federasyonlarını temsil etmek için yetki belgesi verilmediğini ayrı ayrı yazılarla Spor Dairesi ve Girne Kaymakamlığına bildirmiş bulunmaktadırlar. Yukarıda bahsi geçen bilgi ve belgeler ayrıca 20 Mayıs tarihinde gerçekleşecek olan duruşmada Girne Mahkemesinin bilgisine sunulacaktır.”

“MOK’un faaliyetlerinin geçerliliği yoktur”
“Açıkça bilinmelidir ki Atilla Mahmutoğlu’nun Girne Mahkemesinde açtığı ‘Başkan Kimdir’ konulu davaya ilişkin olarak alınan ara emrinin ardından faaliyetsiz duruma düşen KKTC MOK’un bu tarihten sonra gerçekleştirdiğini iddia ettiği veya gerçekleştirmeye kalkacağı hiçbir faaliyetin geçerliliği yoktur. Bu ülkenin ilgili kurumları ve konu ile ilgili yayın yapan basın-yayın kuruluşlarının bu hususa özen göstermeleri kamuoyunda yaratılmaya çalışılan yanıltıcı algıların önüne geçecektir.”

“MOK’u kurtarma çabamız sürecek”
“KKTC MOK’nin, bağlı bulunduğu Girne Kaymakamlığı ve Spor Dairesi tarafından onaylanmayan, Uluslararası Olimpiyat Komitesi kurallarını, Dernekler ve Birlikler Yasası ve Spor Yasasını hiçe sayarak, on yıldır spor federasyonlarını türlü entrikalarla dışlayıp, sporumuzun dışa açılması konusundaki en büyük ambargoyu yaratan ve tüm bunları Vatan-Millet-Sakarya söylemlerinin ardına saklamaya çalışan bu çağdışı zihniyete sahip üç-beş kişinin esaretinden kurtarılması yönünde özveriyle sürdürülen çalışmalarımız önümüzdeki günlerde yeni bir ivme kazanacaktır.”

“Yüksek İdare Mahkemesi’ne başvuracağız”
“Ülkemizde faaliyet gösteren spor federasyonları olarak bir süredir hukukçularımızla sürdürdüğümüz çalışmaların tamamlandığını, KKTC MOK başkan ve yönetimi sıfatıyla bu güne kadar yapılan tüm usulsüz, yasa ve kural tanımaz uygulamaların yer aldığı bir dosya ile Yüksek İdare Mahkemesine başvurulacağını, ayrıca KKTC sporunun bu esaretten kurulması için yasa değişikliği dahil olmak üzere bulunabilecek ara çözümleri değerlendirmek üzere Cumhurbaşkanı, Meclis Başkanı, Başbakan, ilgili Bakanlar ve Mecliste grubu bulunan tüm siyasi partilerle görüşme yapılacağını saygılarımızla kamuoyuna bildiririz.”

Bu haber toplam 1295 defa okunmuştur