1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Modacı Abdullah Öztoprak YENİDÜZEN’e konuştu
Modacı Abdullah Öztoprak YENİDÜZEN’e konuştu

Modacı Abdullah Öztoprak YENİDÜZEN’e konuştu

Modacı Abdullah Öztoprak, DAÜ Murakıp Raporu’na da yansıyan ‘Tek Şahidi Cümbezdi’ isimli moda gösterisi ile ilgili YENİDÜZEN’e konuştu

A+A-

Ayşe GÜLER

Modacı Abdullah Öztoprak, Doğu Akdeniz Üniversitesi Murakıp Raporu’na yansıyan “Tek Şahidim Cümbezdi” isimli gösterisi için “Şov için yola çıkmadım. Moda gösterisi için DAÜ eski rektörlerinden, yeğenim Prof. Dr. Abdullah Öztoprak’ın kaynağına da ihtiyacım yok. DAÜ’ye 65 bin TL’nin çok üzerinde bir tanıtım katkısı sağladım” dedi.
Modacı Öztoprak, kendisine ödenen miktarla ilgili DAÜ Murakıp Raporu’nda yer alan rakamın doğru olduğunu ancak ödemelerin Öğrenci Fonu’ndan yapıldığına dair bir bilgisinin olmadığını ifade etti.
Öztoprak, DAÜ’de 24 Aralık 2013’te yapılan ‘Tek Şahidi Cümbezdi’ isimli moda gösterisinin devamı ile ilgili çalışmaların sürdüğünü, sözleşme süresi sona ermesine rağmen üniversite misafirhanesinde kalmaya devam ettiğini belirtti.
Moda gösterisi için DAÜ’yü ülkedeki tek devlet üniversitesi olması nedeniyle tercih ettiğini dile getiren Öztoprak, gösteri için DAÜ eski rektörlerinden Prof. Dr. Abdullah Öztoprak’ın kaynağına ihtiyacı olmadığını, şov için yola çıkmadığını vurguladı.
Ayrıca geçtiğimiz yıl DAÜ’de yapılan moda gösterisinin Türkiye’de veya yurt dışında yapılması durumunda ödenen ücretlerin çok yüksek olacağına da değinen Öztoprak, Kıbrıslı Türk sanatçı olarak ülkesi ile ‘gönül bağı’ olduğunu belirtti.
Öztoprak, kendisinin rüştünü ispatlamış Kıbrıslı Türk sanatçı olduğuna vurgu yaparak, “Ben rüştünü ispatlamış bir sanatçıyım, Abdullah Öztoprak’ın yeğeni Abdullah Öztoprak değilim” şeklinde konuştu.

“Bu yılı da Kıbrıs’a adadım”

Öztoprak, moda gösterisine yönelik çalışmaların üniversitedeki ‘yönetim sıkıntısı’ nedeniyle ‘askıda’ kaldığını belirtti.
Türkiye’deki çalışmalarını dondurduğunu, moda gösterisinin devamı için bu yılı da Kıbrıs’a adadığını söyleyen Öztoprak, büyük bir ‘kariyer kumarı’ oynadığını vurguladı.

“Roma ve Türkiye’de de gösteriler yapılacaktı”

Öztoprak, geçtiğimiz yıl gerçekleşen ve çalışmaları süren moda gösterisinin ikincisinin yeni öğretim yılının açılışında yapılmasının planladığını fakat projenin hayata geçemediğini aktardı.  Ayrıca Öztoprak, gösterinin Türkiye’nin bazı illerinin yanı sıra Roma’da da gösterinin devam etmesinin düşünüldüğünü dile getirdi. 
Üniversitelerin esas misyonunun sadece akademik bilgi aktarmak olmadığına değinen Öztoprak, üniversitede eğitim gören yabancı öğrencilerin birer diplomat olduğunu belirtti.

“Projeyi devlet üniversitesinden başlatmak istedim”

Öztoprak, “Tek Şahidi Cümbez’di’ adlı moda gösterisini, rektörünün kim olduğuna bakmadan bir devlet üniversitesinde başlatmak istediğini kaydetti.
Öztoprak, projede Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin görevinin ‘akademik partneri’ olduğunu ifade etti.

“Çalışmalar devam ettiği için misafirhanede kalmaya devam ettim”

Öte yandan moda gösterisine yönelik çalışmaların sürmesi nedeniyle üniversitenin misafirhanesinde kalmaya devam ettiğini aktaran Öztoprak, “ben otelde konaklayacağımı söyleseydim, üniversiteye daha çok büyük masraflar çıkarabilirdim” şeklinde konuştu.
Öztoprak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bana neden üniversitenin misafirhanesinde kaldığım soruldu. Benim kalacak yerim var. Ancak bir sanatçının çalışma şekli farklıdır. Bir sistemim vardır. İnternette, karakter toplarım, harmanlarım ve dosya hazırlarım. Daha sonra hikayelerimi oluştururum. Örneğin gece saat 2’de hazırladığım mekana atlar giderim, bana ne his vereceğini görmek isterim”
DAÜ eski rektörü, yeğeni Prof Dr Abdullah Öztoprak’ın görevinden ayrılmasının ardından rektör vekili olarak atanan Necdet Osam’ı da çalışmalar hakkında bilgilendirdiğini sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 8587 defa okunmuştur