1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Mobil iletişimde indirim için gözler operatörlerde
Mobil iletişimde indirim için gözler operatörlerde

Mobil iletişimde indirim için gözler operatörlerde

Bugün açıklanması beklenen karar göre vergiler hariç şu anda 10.4 kuruş olan ara bağlantı ücretleri 1 Ağustos’tan itibaren 7 kuruş, Ocak 2015’ten itibaren 5.5 kuruş, 1 Temmuz 2015’ten itibaren ise 0.3 kuruş olarak uygulanacak.

A+A-

Cep telefonlarında ‘ara bağlantı’ ücretlerinin 1 Ağustos’tan itibaren, vergiler hariç 10.4 kuruştan 7 kuruşa indirilmesi bekleniyor.
Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu’nun yaklaşık 2 yıldır sürdürdüğü çalışmalar sonucu yeni ara bağlantı ücretlerini belirlediği öğrenildi.
Kurum’un yaptığı ‘tarama süreci’ sonucu belirlenen ara bağlantı ücretlerinde ‘kademeli olarak’ indirime gidiliyor.
Bugün açıklanması beklenen karar göre vergiler hariç şu anda 10.4 kuruş olan ara bağlantı ücretleri 1 Ağustos’tan itibaren 7 kuruş,  Ocak 2015’ten itibaren 5.5 kuruş, 1 Temmuz 2015’ten itibaren ise 0.3 kuruş olarak uygulanacak.

Telefon ücretlerine yansıyacak mı?

Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif, bu düzenlemenin telefon ücretlerinde de indirim sağlayacağını açıklarken;  mobil operatörlerin ise bu düzenlemeyi tarifelerine yansıtıp yansıtmayacağı henüz bilinmiyor. 
‘Ara bağlantı’ yalnızca ‘diğer operatörü’ aramada ödenen ücret olarak tanımlanıyor, ayrıca ‘sabit’ telefonlar ile ‘mobil’ operatörler arasındaki dakika başına görüşme ücretini de yansıtıyor.

Telefon Dairesi’nin ‘giderleri’ azalacak

Bu düzenleme sonrası Telefon Dairesi’nin ‘giderleri’nde ciddi bir ‘tasarruf’ sağlanması da bekleniyor. Telefon Dairesi her ay GSM operatörlerine 10 milyon TL’nin üzerinde ‘ara bağlantı’ ödemesi yapıyordu; yeni düzenlemeyle telefon dairesinin bir yılda 3 milyon TL’ye yakın tasarruf sağlaması bekleniyor. YD

Bu haber toplam 2262 defa okunmuştur
Etiketler :