1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Mısır’da 183 idam cezası onandı
Mısır’da 183 idam cezası onandı

Mısır’da 183 idam cezası onandı

Şiddete teşvik ve karakollara saldırı" suçlamasıyla yargılanan ve aralarında İhvan Rehberlik Konseyi Başkanı Bedii'nin de bulunduğu 183 kişi hakkında verilen idam cezası onandı

A+A-

Mısır'da "şiddete teşvik ve karakollara saldırı" suçlamasıyla yargılanan ve aralarında Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii'nin de bulunduğu 183 kişi hakkında verilen idam cezası onandı.

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Minya Ceza Mahkemesi, "şiddete teşvik ve karakollara saldırı" iddiasıyla yargılanan darbe karşıtı 683 kişiden 183'ü hakkında alınan idam kararını onaylarken, 2'si kadın 4 kişinin müebbet hapis cezasına çarptırılmasına ve 496 kişinin beraatına hükmetti.
Mahkeme, hakkında idam kararı verilen, aralarında İhvan Rehberlik Konseyi Başkanı Bedii'nin de bulunduğu darbe karşıtı 683 kişinin dosyasını 28 Nisan'da Mısır Müftüsü'ne sevk etmiş ve son kararın 21 Haziran'da sanıkların yüzüne okunmasına karar vermişti.

Mısır yasalarına göre, idam dosyaları mahkeme kararının ardından Mısır Müftüsü'ne sevk ediliyor. Müftünün görüşü alındıktan sonra dosya mahkemeye iade ediliyor. Bu aşamanın ardından mahkeme, kararı sonuçlandırıyor.

Bu haber toplam 1142 defa okunmuştur