1. HABERLER

  2. GÜNEY

  3. “Misilleme yapmayacağız”
“Misilleme yapmayacağız”

“Misilleme yapmayacağız”

Kıbrıslı Rum sözcüden “Ay Mamas Ayin Yasağı”na gönderme, Hala Sultan ziyaretine yönelik bilgi:

A+A-

Kıbrıslı Rum sözcüden “Ay Mamas Ayin Yasağı”na gönderme, Hala Sultan ziyaretine yönelik bilgi:

“Misilleme yapmayacağız”


Kıbrıslı Rum sözcü Nikos Hristodoulides, Kıbrıs Türk siyasi güçlerine bir mesaj göndererek, Kıbrıs’taki toplumların arasını açma amaçlı girişimlere tepki göstermelerini istedi.
Fileleftheros gazetesinde yer alan söyleşinde Kıbrıslı Rum sözcü, salı günü Larnaka’daki Hala Sultan Camisi’ni ziyaretle ilgili “misilleme yapmayacaklarını” belirtti.
Omorfo’daki Aziz Mamas ayininin men edilmesini örnek gösteren sözcü, özgürlükleri kısıtlayan tavırların kınanması gerektiğini belirtti.
Hristodoulides, Kıbrıs Cumhuriyeti hükümetinin AB ilke ve değerleri çerçevesinde hareket ettiğini, Kıbrıslı Türklerle Kıbrıslı Rumların arasını açmayı amaçlayan, kuzeydeki taktiklerin peşinden gitmeyeceklerini söyledi.
Güzelyurt’taki Ay. Mamas kilisesinde Kıbrıslı Rumların ayin yapmalarına izin verilmemesinin ardından Kıbrıs Cumhuriyeti hükümetinin misilleme yapıp yapmayacağının sorulması üzerine Hristodulidis, “Biz sahte devlet değiliz. Biz AB üyesi olan Kıbrıs Cumhuriyetiyiz ve AB değer ve ilkeleri çerçevesinde hareket ediyoruz. Kıbrıslı Türklerin Kıbrıslı Rumlardan uzaklaştırılmasını hedefleyen sözde bir hükümet gibi davranmayacağız” şeklinde konuştu.
Sözcü Hristodoulides, iki toplum lideri arasında müzakere olmadığından Kıbrıslı Türklerin Avrupa Birliği’ne uyum çalışmaları ile ilgili ad hoc komitesinin işler durumda olmaması gerektiğini de iddia etti.
Müzakereler yapılmadığı için komitenin faaliyette olmayacağını ve bu görüşün Komisyon tarafından da paylaşıldığını belirten Sözcü, bunun, Kıbrıslı Türklerin müzakerelere dönmesi için bir teşvik olması gerektiğini kaydetti.

Bu haber toplam 1861 defa okunmuştur
Etiketler :