1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Mirsat’ın sağlık durumu iyi…
Mirsat’ın sağlık durumu iyi…

Mirsat’ın sağlık durumu iyi…

Şehit Tuncer İlkokulu’nda önceki gün oyun oynarken ağaçtan düşüp ağır yaralanan 9 yaşındaki Mirsat Toprak, hayati tehlikeyi atlattı, sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı

A+A-

Didem MENTEŞ

Şehit Tuncer İlkokulu’nda önceki gün oyun oynarken ağaçtan düşüp ağır yaralanan 9 yaşındaki Mirsat Toprak, hayati tehlikeyi atlattı. 2.5 metre beton zemine düşerek kafatası hasar gören Mirsat, dün öğle saatlerinde yoğun bakım servisinden çıkartılarak, Beyin Cerrahisi Servisi’ne alındı.

Mirsat Toprak’ın durumunun iyi olduğunu sadece dudağında his kaybı olduğunu YENİDÜZEN’e açıklayan Lefkoşa Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Bülent Dizdarlı, beyin kanaması geçiren Mirsat’ın kanamasının durduğunu, kanamanın tamamen kaybolması için birkaç gün tedavi altında tutulacağını dile getirdi.

Bu arada Mirsat Toprak dün yoğun bakımdan çıkartılarak, normal servise alınmasını sadece YENİDÜZEN görüntüledi. Ailesini görünce gülümseyen Mirsat, “iyi misin’ sorularına, gözleriyle ‘iyiyim” yanıtını verdi.

Öte yandan yoğun bakım servisi önünde oğlunu beklerken YENİDÜZEN’e konuşan baba Mahmut Toprak, yaşadıkları korkuyu ifade ederek, “ben sadece çocuğumu istiyorum, şikayet etsem ya da etmesem ne olur” dedi.

------------

YENİDÜZEN, MİRSAT’I NORMAL SERVİSE ALINIRKEN GÖRÜNTÜLEDİ

Mirsat: “İyiyim”

Son iki dersleri boş olması nedeniyle okul bahçesinde arkadaşlarıyla oyun oynarken, tırmandığı ağaçtan beton zemine düşen ve ağır yaralanan 9 yaşındaki Mirsat Toprak dün sabah hayati tehlikeyi atlattı. Ailesi önceki günden beri Lefkoşa Devlet Hastanesi’nin yoğun bakım servisi önünde Mirsat’ın iyileşmesini bekledi. Mirsat Toprak dün öğleye doğru yoğun bakım servisinden çıkartılarak Beyin Cerrahisi Servisi’ne müşahede altına alındı.

Bu arada Mirsat Toprak’ın dün yoğun bakımdan çıkartılarak, normal servise alınmasını sadece YENİDÜZEN görüntüledi. Ailesini görünce gülümseyen Mirsat, “iyi misin’ sorularına, gözleriyle ‘iyiyim” yanıtını verdi.

 

Dizdarlı: “Dudağında ufak bir his kaybı var toparlayacak”

Mirsat Toprak’ın sağlık durumunun iyi olduğunu, şuuru açık ve bilincinin yerinde olduğunu YENİDÜZEN’e açıklayan Lefkoşa Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Bülent Dizdarlı, beyin kanaması geçiren Mirsat’ın kanamasının durduğunu, kanamanın tamamen kaybolması için birkaç gün tedavi uygulanacağını aktardı. Dizdarlı, Mirsat’tın dudağında ufak bir his kaybı olduğunu ve toparlayacağını belirterek, birkaç gün kontrol altında tutulacağını dile getirdi.

------------

Baba Mahmut Toprak, YENİDÜZEN’e konuştu:

“Ben sadece çocuğumu istiyorum… Kıbrıs’taki okullara güvenmiyorum!”

Oğlunun başına gelen kazadan dolayı büyük üzüntü yaşayan baba Mahmut Toprak, tek isteğinin çocuğunun eski sağlığına kavuşması olduğunu ifade etti. Toprak, “Bana son iki dersin boş olduğunu söylediler. Oğlum arkadaşlarıyla birlikte oynuyordu. Onlar da ağaca çıkmışlardı. Oğlum düştü, başının arkasını vurdu. Bizi aradılar. Acile geldiğimizde ağlıyordu. Yanına yaklaştım ve benim, onlara yaptığım gibi yüzümü okşadı, beni sevdi. Kul bazen çaresiz kalır. Bu çaresizliği sadece Allah söyleyebilir. Diyecek bir şey yok” dedi.

Kıbrıs’taki okullarda güvenlik zafiyeti olduğunu söyleyen Toprak, oğlunu önümüzdeki dönem Türkiye’ye göndermeyi düşündüğünü aktardı. Toprak, “Kıbrıs’taki okullara güvenmiyorum” diyen Toprak, “Bu kaza da bir süre unutulup gidecek ancak benzer kazalar yeniden olacak. Yaşadığımızı biz biliriz. Okuldaki öğretmenler arkadaşım ne diyebilirim ki... Şikayet etsem ne olur. Ben sadece çocuğumun istiyorum. Bakanlık soruşturma açar mı bilmem. Ama okullarda güvenlik zafiyeti var. Okuldaki ağacın altı bir demirle yada başka bir şey ile çevrilerek kapatılmalıdır. Türkiye’de böyle değildir. Çocukların güvenliği için önlemler alınır” şeklinde konuştu.

Mahmut Toprak, Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, milletvekili Ersin Tatar, Lefkoşa Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Bülent Dizdarlı’nın ve Şehit Tuncer İlkokulu Müdürünün kendilerini ziyaret ettiğini belirterek, onlara da teşekkür etti.

FOTOĞRAF: Didem MENTEŞ

Bu haber toplam 4955 defa okunmuştur
İlgili Haberler