1. HABERLER

  2. GÜNEY

  3. 'Minik Marie Türkiye'de tespit edildi'
'Minik Marie Türkiye'de tespit edildi'

'Minik Marie Türkiye'de tespit edildi'

Nisan ayından beri kayıp olan 4 yaşındaki Marie Eleni Grimsrud'ın Türkiye’de olduğu belirlendi

A+A-

Politis gazetesinin haberine göre, Nisan ayından beri kayıp olan 4 yaşındaki Marie Eleni Grimsrud'ın Türkiye’de olduğu belirlendi

Babası Torkel Grimsrud,  tarafından 27 Nisan’da kaçırılan minik Marie için Kıbrıs genelinde geniş çaplı arama operasyonu başlatılmış Uluslar arası Polis Teşkilatı (INTERPOL) ise "çocuk kaçırma" olayıyla ilgili olarak "Kırmızı Bülten" yayınlamıştı.

Politis’in haberine göre, TC Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun girişimleri ile Marie Eleni Grimsrud’un Antalya Marina’da bir geminin içerisinde olduğu tespit edildi.

Türkiye ile Kıbrıs Cumhuriyeti arasında diplomatik ilişki bulunmamasından dolayı,  olayla iligili iki taraf  Norveç'teki Interpol ile yakından çalışıyor. 

KIBRIS KONFERANSINDA YARDIM TEKLİF ETMİŞTİ

Haberde,  Çavuşoğlu’nun Crans Montana’daki Kıbrıs konferansı sırasında, Kıbrıslı Rum lider Nikos Anastasiadis’e çocuğun bulunması için yardım teklif ettiğini yazdı. Çavuşoğlu – Anastasiadis görüşmesinden dolayı konferanstaki toplantılardan birinin 45 dakika geç başladığını yazan gazete, hükümet sözcüsü Hristodoulides’in de Çavuşoğlu’na minik Marie’nin kaçırılmasıyla ilgili soruşturma dosyasını verirken,  görüntülerin kameralara yansıdığına dikkat çekti.

TARAFLAR SUSKUN

Politis, Kıbrıs hükümeti veya polisinin şu ana kadar konu ile ilgili herhangi bir açıklama yapmadığını ve ailenin avukatı Larys Vrachimes'in de haberi doğrulamadığını yazdı . Gazete ayrıca minik Marie’nin Antalya’da olduğu bilgisinin doğru olduğu konusunda ısrarcı olduğunu, haberin davaya zarar verebileceği korkusuyla ailenin konuşmadığına işaret etti.

SON DAKİKA GELİŞMESİ

SAAT: 11.40

Kıbrıs Rum Polis Müdürlüğü Basın Sözcüsü, minik Marie ile ilgili Politis gazetesinde çıkan haberi doğruladı. Polis Basın Sözcüsü Andreas Angelides, Politis gazetesine, bu bilgilerle birlikte başka malumatlara da sahip olduklarını açıkladı. Angelides, Norveç polisinin bilgi sahibi olduğunu belirtti.

 

 

Bu haber toplam 4415 defa okunmuştur
İlgili Haberler