1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Mimoza’ya Yakın Doğu Ltd talip
Mimoza’ya Yakın Doğu Ltd talip

Mimoza’ya Yakın Doğu Ltd talip

Mimoza Otel ile ilgili ihale süreci tamamlandı, ihale kutusundan tek teklif çıktı…

A+A-

Ayşe GÜLER

3 yıldır atıl durumda bulunan Mimoza Otel’e Yakın Doğu Ltd ‘talip’ oldu.
Bugüne kadar 3 kez ihaleye çıkılan ve alıcı bulamayan Mimoza Otel için Yakın Doğu Ltd, 2 milyon 10 bin sterlin teklif verdi.
Otel’in satışı Bakanlar Kurulu onayı ile gerçekleşecek.
Şartnameye göre 15 gün içerisinde Bakanlar Kurulu’nun satış ile ilgili kararını vermesi gerekiyor. Satışın gerçekleşmesinin ardından Yakın Doğu Ltd, 570 bin Sterlin’in peşin olarak ödenecek, geriye kalan ödeme ise 36 ay içerisinde tamamlanacak.
Her ay 40 bin Sterlin ödeme yapılması planlanıyor.

Latifoğlu:  “570 bin Sterlin peşin ödenecek”
İhtiyat Sandığı Dairesi Yönetim Kurulu üyesi Yakup Latifoğlu, 2 milyon 10 bin sterlinin 570 bin sterlinin peşin olarak ödeneceğini, geriye kalan ödemenin ise 36 ay içerisinde tamamlanacağını kaydetti.
Latifoğlu, Yakın Doğu Ltd’in her ay 40 bin Sterlin ödeme yapacağını dile getirdi.
Verilen teklifin ardından şartnameye göre 15 gün içerisinde satış ile ilgili Bakanlar Kurulu’nun onayına yönelik karar gerektiğini söyleyen Latifoğlu, Bakanlar Kurulu’nun ardından sözleşmenin detaylarının görüşüleceğini, taksitlerin hangi dönemde ödeneceğinin konuşulacağını dile getirdi.

Neler yaşanmıştı?
Geçmişte işadamı Cafer Gürcafer’in işletmesinde bulunan Mimoza Hotel, sözleşme şartları yerine getirilmediği gerekçesiyle İhtiyat Sandığı’na geri iade edilmişti.
İadenin ardından ayni yıl otel ile ilgili yeniden ihaleye çıkılmış, ‘European Ltd’ isimli şirket ihaleyi 2012 yılında kazanmıştı.
Bu süre içerisinde gerekli yasal mevzuatların yerine getirilmemiş, ihale İhtiyat Sandığı Dairesi Yönetim Kurulu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ve Bakanlar Kurulu onayına sunulmamıştı.
UBP Hükümeti döneminde gerekli mevzuatlar yerine getirilmeyen ihale yasallaşmamış, süreç içerisinde ihaleye yönelik ilgili evraklar ve yönergelerin kayıp olduğu fark edilerek, yeniden ihaleye çıkılma kararı alınmıştı.
Otel ile ilgili 2014 Mayıs ayında İhtiyat Sandığı Dairesi Yönetim Kurulu tarafından yeniden ihaleye çıkılarak, Merkezi İhale Komisyonu’nda teklif kabulüne başlanmıştı. İhaleye teklif veren olmaması nedeniyle ardı ardına 2 kez daha ihaleye çıkılmış ancak yine Mimoza’ya kimse talip olmamıştı.

Bu haber toplam 1932 defa okunmuştur