1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Mimoza için son karar yarın
Mimoza için son karar yarın

Mimoza için son karar yarın

Mahkeme kararı ile işadamı Cafer Gürcafer’den alınarak, İhtiyat Sandığı Dairesi’ne iade edilen ancak yeniden ihaleye çıkılmasına rağmen talibi çıkmayan Mimoza Hotel için gözler Yönetim Kurulu’nda alınacak karara çevrildi

A+A-

Ayşe GÜLER

İhtiyat Sandığı Dairesi’ne mahkeme kararı ile 2012 yılında yeniden iade edilen ve 2 Temmuz’da ihale süreci dolmasına rağmen, talibi çıkmayan Mimoza Hotel ile ilgili son kararı, İhtiyat Sandığı Yönetim Kurulu verecek.
Yarın bir araya gelerek, değerlendirme yapacak Yönetim Kurulu mevcut durumu görüşerek, bundan sonra atılacak adımları ve süreci belirleyecek.
Bilindiği üzere ihale süreci 2 Temmuz’da tamamlanmış, Merkezi İhale Komisyonu tarafından açılan teklif kutusu boş çıkmıştı.
Mimoza için kimsenin teklifte bulunmaması nedeniyle, Yönetim Kurulu izlenecek yol haritasını belirlemek üzere toplanma kararı almıştı.

Tahliye edilmişti…

İşadamı Cafer Gürcafer’in kirasında bulunan ve ‘sözleşme şartlarına uyulmadığı’ gerekçesiyle tahliye kararı verilen otelin çalıştırılması ile ilgili ihale süresi 2 Temmuz’da tamamlanıyordu.
Mayıs ayında Merkezi İhale Komisyonu tarafından başlatılan ihaleye katılacak firmaların 2 Temmuz Çarşamba günü saat 10.00’a kadar Maliye Bakanlığı’na teklif sunması gerekiyordu.
Ancak 1 milyon 240 bin Sterlin taban fiyatlı ihale için kimse teklifte bulunmamıştı.

Neler yaşanmıştı?

Geçmişte işadamı Cafer Gürcafer’in işletmesinde bulunan Mimoza Hotel, sözleşme şartları yerine getirilmediği gerekçesiyle İhtiyat Sandığı’na geri iade edilmişti.
İadenin ardından ayni yıl otel ile ilgili yeniden ihaleye çıkılmış, ‘European Ltd’ isimli şirket ihaleyi 2012 yılında kazanmıştı.
Bu süre içerisinde gerekli yasal mevzuatların yerine getirilmemiş, ihale İhtiyat Sandığı Dairesi Yönetim Kurulu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ve Bakanlar Kurulu onayına sunulmamıştı.
UBP Hükümeti döneminde gerekli mevzuatlar yerine getirilmeyen ihale yasallaşmamış, süreç içerisinde ihaleye yönelik ilgili evraklar ve yönergelerin kayıp olduğu fark edilerek, yeniden ihaleye çıkılma kararı alınmıştı.
Otel ile ilgili Mayıs ayında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar ve İhtiyat Sandığı Dairesi Yönetim Kurulu tarafından yeniden ihaleye çıkılarak, Merkezi İhale Komisyonu’nda teklif kabulüne başlanmıştı.

Bu haber toplam 1724 defa okunmuştur