1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. MİLYONLARCA TL'LİK ZARAR DEVLETİN KAYBI BÜYÜK!
MİLYONLARCA TL'LİK ZARAR DEVLETİN KAYBI BÜYÜK!

MİLYONLARCA TL'LİK ZARAR DEVLETİN KAYBI BÜYÜK!

Devlet Piyangosu bünyesinde düzenlenen ve piyasada son satışı 15 Kasım 2016’da yapılan 'kazı kazan'la ilgili 11 aylık tıkanıklığın bedeli ağır oldu

A+A-

Ayşe GÜLER

15 Kasım 2016’dan beridir piyasada satışı yapılmayan, ‘arapsaçına’ dönen kazı kazan kartlarıyla ilgili devlet milyonlarca TL zarara uğratıldı…  Neredeyse 1 yıldır sürüncemede kalan, ihaleye çıkılmasına rağmen de yılan hikayesine dönen kazı kazan kartlarıyla ilgili devlet her ay yaklaşık 150 bin TL zarara uğradı, 11 ayın sonunda bu rakam yaklaşık 1 milyon 650 bin TL’ye ulaştı.

 

İHALE İPTAL!.. Rekabet Kurulu’nun da ‘ihale tekrarlansın’ görüşünün ardından 2-3 hafta önce ihale iptal edildi, yeniden ihaleye çıkılması için düğmeye basıldı

 

CAHİTOĞLU: YASAL SÜREÇ İÇERİSİNDE İHALEYE ÇIKILACAK… Kazı kazanlarla ilgili şartname değişikliğine giderek, yeniden ihaleye çıkılması için Merkezi İhale Komisyonu Başkanlığı’na resmi yazı yazdıklarını söyleyen Spor Dairesi Müdürü Hüseyin Cahitoğlu,  “Yasal süreç içerisinde ihaleye çıkılacak” dedi.

 

KİŞMİR: YENİDEN İHALEYE ÇIKILACAK, ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR… Piyasada olmaması nedeniyle kurumu her ay binlerce TL’lik zarara sokan kazı kazanla ilgili yeniden ihaleye çıkılacağını açıklayan Spor Dairesi’ne bağlı Piyangolar Birimi Müdürü Tigin Kişmir de

şu anda çalışmaların sürdüğünü belirtti.

 

TALAYKURT: YAKIN ZAMANDA GÜNDEME GELEBİLİR… Öte yandan Merkezi İhale Komisyonu Başkanı Halil Talaykurt, ihalenin askıda olduğunu ancak yakın zamanda yeniden gündeme gelebileceğini söyledi.


‘Arapsaçına’ dönen, 15 Kasım 2016’dan beridir de piyasada satışı yapılmayan kazı kazan kartlarının bilançosu ağır oldu.

Neredeyse 1 yıldır sürüncemede kalan, ihaleye çıkılmasına rağmen de yılan hikayesine dönen kazı kazan kartlarıyla ilgili devlet her ay yaklaşık 150 bin TL zarara uğradı, 11 ayın sonunda bu rakam 1 milyon 650 bin TL’ye ulaştı.

Rekabet Kurulu’nun da ‘ihale tekrarlansın’ görüşünün ardından 2-3 hafta önce ihale iptal edildi.

Spor Dairesi şartname değişikliğine giderek, Merkezi İhale Komisyonu Başkanlığı’na önceki gün resmi yazı gönderdi, yeniden ihaleye çıkılmasını istedi. 

Kazı kazan kartlarıyla ilgili yasal süre içerisinde ihaleye çıkılacağını söyleyen Spor Dairesi Müdürü Hüseyin Cahitoğlu, Rekabet Kurulu’nun ‘ihale tekrar edilmeli’ görüşü sonrasında şartnamenin değiştirildiğini aktardı.

Spor Dairesi’ne bağlı Piyangolar Birimi Müdürü Tigin Kişmir de piyasada olmaması nedeniyle kurumun maddi kayba uğramasına neden olan kazı kazanla ilgili yeniden ihaleye çıkılacağını açıkladı, şu anda çalışmaların sürdüğünü belirtti.

İhaleye ne zaman çıkılacağına ilişkin net tarih vermeyen Kişmir, en kısa sürede bu konuyla ilgili adım atılacağını kaydetti.

Öte yandan Merkezi İhale Komisyonu Başkanı Halil Talaykurt ise ihalenin askıda olduğunu ancak yakın zamanda yeniden gündeme gelebileceğini söyledi.

 

Ne yaşanmıştı?

Bilindiği üzere geçmişte yurt dışında basılan kazı kazanların Kıbrıs’ın kuzeyinde basılması için çalışmalar başlamış, ihaleye çıkılmıştı.

Yeni Kamu İhale Yasası’nın yürürlüğe girmesinin ardından ihaleye çıkılmıştı.

İhaleye 2 firma katılmış, şirketler arasında sıkıntı yaşanmıştı.

Merkezi İhale Komisyonluğu’na aktarılan sıkıntı sonuca varılamamış, konu Rekabet Kurulu’na da aktarılmıştı.

Rekabet Kurulu, ihalenin tekrarlanmasını istemişti.


Spor Dairesi Müdürü Hüseyin Cahitoğlu:

Şartname değiştirildi, MİK’e yazı gönderildi

Spor Dairesi Müdürü Hüseyin Cahitoğlu, söz konusu ihalenin 2-3 hafta önce iptal edildiğini, önceki gün de şartnamenin değiştirilerek yeniden ihaleye çıkılması için Merkezi İhale Komisyonluğu’na yazı yazdıklarını aktardı.

Cahitoğlu, Rekabet Kurulu’nun ‘ihalenin yeniden tekrarlanması’ yönünde karar ürettiğini ifade ederek, yasal süre içerisinde ihaleye çıkılacağını kaydetti.

 

Spor Dairesi’ne bağlı Piyangolar Birimi Müdürü Tigin Kişmir:

Yeniden ihaleye çıkıyoruz

Spor Dairesi’ne bağlı Piyangolar Birimi Müdürü Tigin Kişmir, kazı kazanla ilgili yeniden ihaleye çıkılacağını açıkladı, şu anda çalışmaların sürdüğünü belirtti.

İhaleye ne zaman çıkılacağına ilişkin net tarih vermeyen Kişmir, en kısa sürede bu konuyla ilgili adım atılacağını kaydetti.

Kişmir, Rekabet Kurulu’nun ihalenin yeniden tekrarlanmasına yönelik kararı sonrası bu kararı ürettiklerini söyledi.

Yaşanan süreci de özetleyen Kişmir, şöyle konuştu: Bizden önceki yönetim, kazı kazanların bitmek üzere olduğunu, yeniden basılması gerektiği yönünde karar üretmedi. Bu sürede, İhale Yasası ile ilgili şartname hazırlandı,

kazı kazanların bitmesi de bu döneme denk geldi. Yasa Kasım 2016’da hayata geçti…

İhaleye çıkıldı, olay Rekabet Kurulu’na taşındı. O da ihalenin tekrarlanmasını istedi, biz de tekrarlıyoruz.


Merkezi İhale Komisyonu Başkanı Halil Talaykurt:

Yakın zamanda gündeme gelebilir

Merkezi İhale Komisyonu Başkanı Halil Talaykurt, ihalenin askıda olduğunu ancak yakın zamanda yeniden gündeme gelebileceğini söyledi.

Talaykurt, konuyla ilgili Piyangolar Birimi Müdürü Tigin Kişmir’in yetkili olduğunu da sözlerine ekledi.

Fotoğraf: Arşiv

Bu haber toplam 2832 defa okunmuştur