1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Milletvekilinin bulunduğu konvoya saldırı
Milletvekilinin bulunduğu konvoya saldırı

Milletvekilinin bulunduğu konvoya saldırı

Saldırıdan yaralı olarak kurtulduğu ifade edilen milletvekili Suveydan'ın akıbeti konusunda kesin bir bilgi bulunmuyor.

A+A-

Irak'ın başkenti Bağdat'ta Milletvekili Zeyd el-Suveydani'nin konvoyuna yönelik gerçekleştirilen silahlı saldırıda, Sünni el-Cenabat aşireti şeyhi Kasım Suveydani ile 10 korumasının öldürülmesi üzerine Sünni milletvekilleri, Parlamento Başkanı Selim el-Cuburi'nin evinde toplantı yaptı.

Meclis oturumunu boykot eden Sünni Blokuna mensup milletvekilleri, Parlamento Başkanı Cuburi'nin, "Yeşil Bölgedeki" evinde Cumurbaşkanı Yardımcısı Usame el-Nuceyfi ve Başbakan Yardımcısı Salih el-Mutlak'ın da katılımıyla düzenledikleri toplantı basına kapalı gerçekleşti.

Toplantıda, olayın perde arkası ve siyasi gelişmeleri ile yansımalarını değerlendirmek üzere bir araya gelen Sünni Milletvekilleri, aldıkları kararları kamuoyuna açıklamak için basın toplantısı yapacakları ifade edildi.

Şiilerin yoğunlukta bulunduğu Bağdat'ın kuzeyindeki eş-Şaab bölgesinde, milletvekili Zeyd el-Suveydani ile amcası olan Sünni El-Cenabat aşireti şeyhi Kasım Suveydan'ın konvoyuna saldırı düzenlenmiş, olayda şeyh Suveydan ile 10 koruması hayatını kaybetmişti.

Saldırıdan yaralı olarak kurtulduğu ifade edilen milletvekili Suveydan'ın akıbeti konusunda kesin bir bilgi bulunmuyor.

Konuyla ilgili Bağdat Operasyonlar Gücü Komutanlığı, olayın ardından faillerin bulunup yakalanması için kentte geniş çaplı inceleme başlattığını duyurmuştu.

(AA)

Bu haber toplam 1175 defa okunmuştur