1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Milletvekili Abbas Sınay YENİDÜZEN'e konuştu
Milletvekili Abbas Sınay YENİDÜZENe konuştu

Milletvekili Abbas Sınay YENİDÜZEN'e konuştu

Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP-BG) Girne Milletvekili Abbas Sınay’ın, “CTP-BG’ den istifa edeceği” iddiası siyasetin sürpriz gündemi oldu.

A+A-

YENiDÜZEN Haber Merkezi

Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP-BG) Girne Milletvekili Abbas Sınay’ın, “CTP-BG’ den istifa edeceği” iddiası siyasetin sürpriz gündemi oldu.
Girne Milletvekili Abbas Sınay, YENİDÜZEN’e yaptığı açıklamada, “Şimdi konuşmayacağım, Pazartesi’nden sonra” dedi.
Sınay’ın dün sabah Meclis’e giderek Meclis Genel Başkanı Sibel Siber’e CTP milletvekilliğinden istifasına yönelik istifa mektubunu verdiği iddia edildi.
İddiaların ardından ulaştığımız Sınay, istifa düşüncesini doğrularken, gerekçesi konusunda bilgi vermedi, Pazartesi’nden sonra açıklama yapacağını söyledi.

CTP Genel Sekreteri ne dedi?

CTP-BG Genel Sekreteri Kutlay Erk, Abbas Sınay'ın parti yetkili kurullarına ulaşan bir istifasının olmadığını kaydetti. Erk, Meclis Başkanlığı’na bir bilgilendirme olabileceğini belirterek, parti içinde gerekli değerlendirmelerin yapılacağını, “bir sıkıntı varsa çözümü için arkadaşlarla gerekli görüşmelerin” olduğunu söyledi, “istifa” iddiasını teyit etmedi.
Kutlay Erk’in, haber sitesi gazete360.com’da ise “Biz Abbas Beyi sevip sayıyoruz... Mutsuzluk var, bu mutsuzluğu nasıl çözebiliriz... Arkadaşlarla görüşüyoruz ve bu krizi çözmeye çalışıyoruz" sözleri yer aldı. 


İSTİFA SÜRECİ NASIL İŞLER?
Genel Kurul karar verecek!
Cumhuriyet Meclisi İçtüzüğü’nün ‘Milletvekilinin çekilmesi’ başlıklı 132. Maddesine göre, bir milletvekili, milletvekilliğinden çekildiğini gerekçeli olarak Meclis Başkanı’na bildirdikten sonra, Başkanlık Divanı toplanır, çekilme isteminin gerçekliğini saptar.
Daha sonra Milletvekilinin çekilme istemi Genel Kurul’a sunulur.
Genel Kurul milletvekilinin milletvekilliğinin sona ermesine karar verirse, o milletvekili milletvekilliğinden çekilmiş sayılır.

İç tüzük ne diyor?
Milletvekilinin Çekilmesi 132.
(1) Bir milletvekili, milletvekilliğinden çekildiğini gerekçeli olarak Meclis Başkanlığına yazılı olarak bildirdiği takdirde, Başkanlık Divanı, çekilme isteminin gerçekliğini saptadıktan sonra istemi Genel Kurula sunar.
(2) Genel Kurul milletvekilinin, milletvekilliğinin sona ermesine karar verirse, o milletvekili milletvekilliğinden çekilmiş sayılır ve milletvekilliğinin sona ermesi ile ilgili her türlü hukuki hakkı kazanmış olur.

Bu haber toplam 3017 defa okunmuştur