1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Miktar 518 bin TL’ye yükseldi...
Miktar 518 bin TL’ye yükseldi...

Miktar 518 bin TL’ye yükseldi...

Evolve Park” isimli iş yerinde genel müdür olarak çalışan ve şirkete ait yüklü miktardaki parayı zimmetine geçirdiği gerekçesiyle tutuklanan zanlı G.K dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı...

A+A-

Mağusa’da konaklama ve otel olarak faaliyet gösteren “Evolve Park” isimli işyerinde Genel Müdür olarak çalışan ve konu iş yerinde bulunan cafe, restoran, market ve resepsiyona ait stoklarda bulunan yiyecek ve içeceklerin satışını yaparak elde ettiği yüklü miktardaki parayı şirket kasasına yatırmayarak zimmetine geçirdiği gerekçesiyle tutuklanan zanlı G.K dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. “Müstahdem tarafından sirkat” suçlamasıyla ilgili olarak mahkemeye çıkarılan zanlı G.K tutukluluk süresi 4 gün daha uzatılırken, kayıp olan paranın miktarı 518 bin TL’ye yükseldi.

Bankaya eksik yatırım yapıldı...

Meselenin tahkikat memuru Mehmet Emin Doğan, zanlı G.K, 2016 yılı Temmuz ayı ile 2017 yılı Ekim ayı arasında genel müdür olarak çalıştığı “Evolve Park” isimli iş yerine ait mini bar, cafe ve restoranın stoklarında bulunması gereken 144 bin TL’lik malın karşılığı olan parayı kasaya yatırmadığı gerekçesiyle 2 Kasım tarihinde polise şikayet geldiğini anımsattı. 2 Kasım tarihinde zanlı G.K tutuklandığını ve 3 Kasım tarihinde mahkeme huzuruna çıkarılarak aleyhinde 3 günlük tutukluluk süresi alındığını söyleyen Doğan, bu süre içerisinde zanlının evinde arama yapıldığını ve iş yerine ait 6 adet kredi kartı dökümü, 3 adet banka dekontu ve 1 adet cep telefonunun bulunarak emare alındığını belirtti. Doğan, ayni gün mesele ile ilgili olarak ifadelerin temin edildiğini söyleyerek, 4 Kasım tarihinde ise zanlının 6 sayfalık bir gönüllü ifade vererek hiç bir şeyi kabul etmediğini ve bazı iddia ile beyanlarda bulunduğunu belirtti. Doğan, iş yerine ait dış murakıbın hazırladığı 1 Ocak 2017- 30 Ekim 2017 tarihlerini içeren muhasebe raporunun temin edildiğini belirterek, bu muhasebe raporundan şirketin kazandığı para ile banka hesabına yatırılan para arasında 239 bin TL’lik fark oluştuğunun tespit edildiğini açıkladı. Zanlının 6 Kasım tarihinde yeniden mahkeme huzuruna çıkarılarak tutukluluk süresinin 7 gün daha uzatıldığını anımsatan Doğan, bu 7 günlük süre içerisinde mesele ile bağlantılı 34 ifadenin alındığını, ayni zamanda 1 Temmuz 2016 ile 31 Aralık 2016 tarihlerini içeren murakıp raporunda da yine bankaya yatırılması gereken miktardan 135 bin TL’nin eksik yatırıldığı yönünde tespitte bulunulduğunu açıkladı. Doğan, yine bu süre içerisinde tespit edilen iptal fişleri ve bu iptal fişleri üzerinde bir çok müşteri isimlerinin yer aldığını ve bu şahıslara ulaşılması gerektiğini belirterek, ayni zamanda yapılan incelemelerde personelin maaş ödemelerinde de bazı aksaklıkların da olduğunun iddia edildiğini ve bu yönde de ifadeler olduğunu açıkladı. Meselenin ciddi bir mesele olduğunun altını çizen Doğan, şuan için kaybolan miktarın toplam 518 bin TL’ye ulaştığını açıkladı. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın devam ettiğini belirten Doğan, zanlının 8 gün süreyle daha poliste tutuklu kalmasını talep etti.

 

4 gün daha...

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Gökhan Asafoğulları, zanlı G.K tutukluluk süresinin 4 gün daha uzatılmasına emir verdi.

 

 

Bu haber toplam 2248 defa okunmuştur
Etiketler :
İlgili Haberler