1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Mia yaşam mücadelesi veriyor
Mia yaşam mücadelesi veriyor

Mia yaşam mücadelesi veriyor

Girne’de önceki gün şizofreni hastası olduğu iddia edilen amcası Deniz Özarı tarafından, apartmanın üçüncü katından aşağıya atılan 11 yaşındaki Mia Özarı’nın hayati durumu kritik…

A+A-

Didem MENTEŞ
Girne’de önceki gün şizofreni hastası olduğu iddia edilen amcası Deniz Özarı tarafından, apartmanın üçüncü katından aşağıya atılan 11 yaşındaki Mia Özarı’nın hayati durumunun kritik olduğu belirtildi. 33 yaşındaki amca Deniz Özarı ise ‘Beta Psikos’ teşhisiyle Lefkoşa Barış, Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne ilaçlı tedavi altında alındı. Küçük Mia’yi ‘şeytan olarak gördüğü’ iddiasıyla 12 metre yükseklikten aşağıya attığı ve şizofreni hastası olduğu ileri sürülen Deniz Özarı dün Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarılmadı ve hastanede müşahede altına alındı. Polis olayla ilgili Mahkemede şahadet verdi ve tutukluluk istedi. Mahkeme zanlı hakkında 1 gün tutukluluk emri verirken, polis gözetiminde hastanede kalmasına emir verdi. Özarı’nın Mahkemeye çıkarılamaması yönünde Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Tijen Sökmez, mahkemede şahadet verdi, 2008 yılından beri hastası olan Özarı’nın şuanda ilaçlı tedavi gördüğünü dolayısıyla sağlık durumunun mahkemeye çıkması için uygun olmadığını belirtti.

Polis: “Mia’nın durumu kritik”
10 Aralık saat 14:15 raddelerinde meydana gelen meseleyle ilgili olarak Girne Adli Şube Amirliği’nde görevli Müfettiş Muavini Hüseyin Göymen, Girne Kaza Mahkemesi’nde Ceza Davaları Kıdemli Yargıcı Fügen Ulutekin, huzurunda yeminli şahadet verdi. Savcı Emine Taşkın’ın tanığı olarak dinletilen Müfettiş Muavini Göymen, zanlı Deniz Özarı ile ilgili olguları aktardı.
Göymen, Girne Mehmet Öz Sokak’ta Sanacıl Apartman Numara 5’te kalan ve şuanda Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde ilaçlı tedavi görmekte olan Deniz Özarı’nın, yeğeni Mia Öarı’yı evin mutfak balkonundan yaklaşık 12 metre yükseklikten atarak adam öldürmeye teşebbüs ettiğini açıkladı. Aynı gün içerisinde Mia Özarı’nın Lefkoşa Devlet Hastanesi’nde yoğun bakıma alındığını belirten Hüseyin Göymen, Mia Özarı’nın hayati durumunun kritik olduğunu söyledi.

Suçunu itiraf etti
Zanlı Deniz Özarı’nın ise aynı gün Girne’de çarşı bölgesinde tespit edilerek tutuklandığını aktaran Hüseyin Göymen, zanlı Özarı’nın gönüllü ifade vererek suçunu kabul ettiğini aktardı. Göymen, Deniz Özarı’nın hareketlerinden psikolojik bozukluğu olduğunun gözlemlendiğini ve aynı gün içerisinde  Lefkoşa Barış, Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne götürülerek, tedavi altında alındığını belirtti. Zanlının şuanda gözetim altınd tutulduğunu aktaran Müfettiş Muavini, meseleyle ilgili tahkikatın devam ettiğini, alınması gereken emareler ve bulunması gereken ifadeler olduğu gerekçesiyle 1 gün tutuklu kalmasını talep etti.

Doktor şahadet verdi
Bunun üzerine Savcı Emine Taşkın, mahkemeye çıkarılmayan zanlı ile ilgili bilgi vermek üzere Lefkoşa Barış, Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde göevli Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Tijen Sökmez’i tanık olarak dinletti. Sökmez, zanlı Deniz Özarı’yı 2008 yılından beri takip ettiğini ve hastaya ‘beta psikos’ (başka türlü adlandırılmayan psiko bozukluk) teşhisi konulduğunu ve ‘Anti Psikotik’ (yanlış düşünceler düşünülmesi) nedeniyle ilaç tedavisi uygulanmakta olduğunu vurguladı. Dr. Sökmez, Deniz Özarı’nın hastanede ayakta tedavi gördüğünü ve 2014 yılında iki kez hastanede yatılı tedavi gördüğünü belirtti. Dr. Tijen Sökmez, Deniz Özarı’nın dün polis gözetiminde hastane getirilerek yatırıldığını ve tedaviye başlandığını söyleyerek, sağlık durumunun mahkemeye çıkması için uygun olmadığını belirtti. Özarı’ya günde 3 kez enjeksiyon yapıldığını ve ileriki günlerde tedavisini tekrar düzenleyeceklerini anlatan Dr. Sökmez, Deniz Özarı’nın Mahkeme emri olmadan hastanede tutulamayacağını da vurguladı.

Hastanede tutuklu
Bunun üzerine Kıdemli Yargıç Fügen Ulutekin, zanlı Deniz Özarı ile ilgili soruşturmanın salimen yürütülebilmesi için zanlının polis gözetiminde hastanede tutulmasını uygun ve adil bulduğunu açıkladı.

Bu haber toplam 3796 defa okunmuştur