1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. MGK’dan ‘Kıbrıs’ vurgusu
MGK’dan ‘Kıbrıs’ vurgusu

MGK’dan ‘Kıbrıs’ vurgusu

TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı yapıldı. 5 saat süren toplantının ardından yazılı açıklama yapıldı.

A+A-

TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı yapıldı. 5 saat süren toplantının ardından yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, "Bazı ülkelerin PYD'yi terör örgütü olarak görmemesi terörle mücadeleye zarar veriyor. En büyük terör tehdidi Fırat'ın doğusundan gelmektedir. Suriye'de herhangi bir emrivakiye göz yumulmayacak, meşru müdafaa hakkı kullanılacak. " denildi.

“Türkiye`nin Ege Denizi ve Doğu Akdeniz’deki hak ve menfaatleri son gelişmeler çerçevesinde değerlendirilmiştir. Bölgedeki tek yanlı ve uluslararası hukuku çiğneme teşebbüsleri ile cepheleşme girişimlerinin bölge ve dünya barışına katkı sağlamayacağı, uluslararası hukuka uygun ve meclis iradesine dayanan kararlılığımızın dikkate alınması gerektiği belirtilmiştir. Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin hak ve menfaatlerine aykırı hiçbir gelişmeye müsaade edilmeyeceği teyit edilmiştir.”

Bu haber toplam 1757 defa okunmuştur